Kırmızı kitap güncelleniyor

Milli Güvenlik Kurulu'nun ardından "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi" yenilenme çalışmaları başladı. "Kırmızı Kitap" olarak anılan iç ve dış tehdit önceliklerinin yer aldığı belge ile ilgili iki üç hafta içinde Bakanlar Kurulu'ndan karar alınması bekleniyor.

Kırmızı kitap güncelleniyor

10 saat 20 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu toplantıyla Fethullah Gülen cemaatinin; "yasal görünümlü yasa dışı örgüt" tanımıyla Milli Siyaset Belgesi'ne girmesine karar verildi.

5 yılda bir yenilenen ve en son 2010'da revize edilen Siyaset Belgesi'ni yenileme çalışmaları başladı.

Hükümet, MGK'nın öncelikli gündem maddesi olan Paralel Yapı'nın devlet içindeki örgütlenmesine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili, birimlere ayrıntılı çalışma talimatı verdi.

Hazırlanacak ayrıntılı raporlar, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girecek şekilde düzenlenecek, ardından karar için hükümete gönderilecek. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre hükümet, Genelkurmay'la da yakın çalışma içinde olacak. Kırmızı Kitap yapılacak revizyonun ardından görüş almak için Genelkurmay Başkanlığı'na gönderilecek.

Çalışmaların hızlı şekilde sürdürülmesi ve 15 - 20 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Hükümetin tavsiyeleri de dâhil edildiğinde bu süre 1 ayı bulabilir.

Kırmızı Kitap'ta PKK ve KCK'nın bölücü tehdit unsuru olarak kalmaya devam edecek.

ulusalkanal.com.tr

# MGK # kırmızı kitap