R4 Rafting Türkiye Şampiyonası Tunceli'de başladı

R4 Rafting Türkiye Şampiyonası Tunceli'de başladı. Munzur Çayı'ndaki şampiyonaya, 50 şehirden 400 sporcu katıldı. İlk gün yarışları, oldukça çekişmeli geçti. Pazar günü yapılacak yarışlar ile de şampiyona sona erecek.

Tunceli'nin hayat damarı Munzur Çayı'nda rafting heyecanı yaşanıyor. Kürekler, Türkiye Şampiyonası için ardı arında çekiliyor.

Şampiyonaya, 50 şehrimizden yaklaşık 400 sporcu katıldı. Sporcular, Munzur Çayı'ndaki Mavi Köprü mevkisinden nehir inişine başladı. yaklaşık 5 kilometre kürek çektiler.

İlk gün yarışları oldukça çekişmeli geçti. Zaman zaman etkili olan yağmur bile o çekişmeyi bir an olsun dindiremedi.

Kent, 8-13 Haziran'da Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Dünya Rafting Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Tunceli Valisi Tuncay Sonel, tüm rafting meraklılarını bu tarihi güne tanıklık etmeye çağırdı.

GOSBF Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı, dünya şampiyonası için üç kıtadan müracaat almaya başladıklarını söyledi.

Yardımcı, Munzur Çayı'nın 36 kilometresinin dünya rafting parkuru ilan edildiğini belirtti ve ekledi;

Şampiyona sonunda dereceye giren sporcular milli takıma seçilecek. Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecek. Şampiyona, pazar günü yapılacak yarışlar ile sona erecek.

ulusal.com.tr

tunceli