''TSK aracı PKK'ya nasıl gitti?''

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TSK için üretilen Otokar zırhlı araçlarının PKK tarafından da kullanıldığını belirterek, konuyla ilgili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

''TSK aracı PKK'ya nasıl gitti?''

MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'ın verdiği soru önergesinde PKK'nın Suriye kolu PYD'nin TSK için üretilen Otokar zırhlı araçlarını kullandığını iddia etti. Türkkan konunun aydınlatılması için Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Türkkan önergesinde "Bir Türk firması olan Otokar’ın polis ve asker için ürettiği araçların özellikle son dönemde PKK tarafından kullanılması ne anlama gelmektedir, bu araçlar PKK’nın eline nasıl geçmiştir?" dedi.

Türkkan "Otokar artık bu araçları gizliden gizliye terör örgütüne de mi pazarlamaya başlamıştır?" diye de sordu. MHP Kocaeli Milletvekili, "Kritik bölgelerde kritik görevler için kullanılan araçların PKK tarafından da kullanılmaya başlanması sözde çözüm sürecinin bir parçası mıdır?" şeklinde sorular yöneltti.

ulusalkanal.com.tr

pkk mhp tsk pyd