Tuğçe Albayrak davasında karar çıktı

Almanya'da tacize uğrayan iki kıza yardım eden Tuğçe Albayrak'ın ölümü ile ilgili dava sonuçlandı. Katil zanlısı Sanel M. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tuğçe'nin kuzeni "insan hayatı bu kadar ucuz olamaz" diyerek verilen cezaya tepki gösterdi

Tuğçe Albayrak davasında karar çıktı

Almanya'nın Offenbach kentinde bir restoranda tacize uğrayan iki Alman kıza yardım eden Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olan Sanel M. davasında karar açıklandı. Darmstadt Eyalet Mahkemesi'nde görülen davada, katil zanlısı Sanel M. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kararı Ulusal Kanal'da değerlendiren Tuğçe'nin kuzeni Yasin Albayrak, "büyük bir utanç" sözleri ile tepki gösterdi.

Savcı Alexander Homm, katil zanlısı Sanel M.'nin, olayın yaşandığında 18 yaşından küçük olduğu için, 3 yıl 3 ay ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı Jens Assling, 1 Tuğçe'nin katil zanlısı Sanel M.'nin çocuk suçları kapsamında 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

22 yaşındaki Tuğçe Albayrak, 15 Kasım 2014 tarihinde Offenbach'taki bir restoranın tuvaletinde gece 03:30 sularında Sanel M. tarafından taciz edilen 13 ve 14 yaşlarında iki Alman kızı kurtarmak istemişti. Sanel M.'nin attığı tokat ile başını yere çarpan Tuğçe, küpesinin kulak arkasına batması nedeniyle komaya girdi. Günlerce komada kalan Tuğçe, beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu, ailesinin kararıyla 23 yaşına girdiği 28 Kasım'da doğum gününde hayata veda etmişti.

ulusalkanal.com.tr

almanya karar çıktı tuğçe albayrak