Berlin Seçim Merkezi AKP'nin mi kontrolünde?

Berlin Seçim Merkezi AKP'nin mi kontrolünde?

Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi ve Kayseri Milletvekili Adayı Beyhan Yıldırım, açıklamasında "Berlin Seçim Merkezi'ndeki güvenlik şirketinin sözleşmesi feshedildi!" dedi.

İşte Yıldırım'ın açıklaması

Berlin Seçim Merkezi'ndeki güvenlik şirketinin sözleşmesi feshedildi! Soruyoruz: Kararı kim, hangi gerekçeyle verdi?

Berlin Seçim Merkezi'nin güvenliğinden sorumlu olan şirketin 31 Mayıs 2015'e kadar geçerli olan sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilmiştir.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen UETD Derneği Başkanı Sinan Kaplan ile güvenlik şirketi çalışanlarının 14 Mayıs Perşembe günü yaşadıkları gerilimin bu duruma neden olduğu tahmin ediliyor. AKP sempatizanları, AKP flamalarıyla oy kullanılan seçim alanına girmek istediklerinden, güvenlik şirketi çalışanları, parti flamalarıyla seçim alanına girilemeyeceği konusunda uyarıda bulunmuşlardır. Yaşanan gerilim nedeniyle UETD Başkanı da tartışmaya müdahale etmiştir.

Güvenlik şirketi ile AKP seçmenleri arasında yaşanan bu gerilimin dışında, kayda değer başka bir sorun yaşanmamıştır. 14 Mayıs'taki tartışmadan sonra, 18 Mayıs'ta güvenlik şirketinin sahibi Ali Eltan, T.C. Berlin Başkonsolosluğu'na çağrılmıştır. Şirket sahibine T.C. Berlin Başkonsolosu Ahmet Başer Şen tarafından, 31 Mayıs 2015'e kadar geçerli olan sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiği tebliğ edilmiştir. Güvenlik şirketi, sözlü olarak iletilen bu kararı kabul etmemiştir.

Buna rağmen, 19 Mayıs 2015 itibariyle başka bir güvenlik şirketi Berlin Seçim Merkezi'nin güvenlik görevini devralmıştır.

Kim verdi bu kararı?

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği olarak soruyoruz: Kim, hangi gerekçeyle bu kararı verdi? AKP mi? Erdoğan mı? Davutoğlu mu? Konsolosluklu mu? YSK mı? Hiçbir gerekçe sunmadan yeni bir şirket ile anlaşılarak, milletin vergileri çöpe atılamaz! Bu karar, seçmenin güvenini zedeliyor, demokrasiye olan güveni sarsıyor. Bu karar, her fırsatta Anayasa'yı ihlal eden AKP'nin, Berlin Seçim Merkezi üzerinde hâkimiyeti olduğu izlenimini uyandırıyor.

Yetkilileri konuyla ilgili olarak, açıklama yapmaya çağırıyoruz.

ulusalkanal.com.tr