AKP'de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi genel başkandan alındı

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda il ve ilçe başkanlarını seçme yetkisi Genel Başkan’dan alınarak Genel Kurul’a devredildi. Değişikliği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talep ettiği belirtildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise MKYK toplantısına katılmadı ve katılmayacağını da Genel Sekreterliğe bildirmedi. Bütün bunlara bir de Binali Yıldırım ile yaşanan koltuk krizi eklendi. AKP’de şimdi herkes Erdoğan ile Davutoğlu arasında yaşanan gerginliği konuşuyor

AKP'de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisi genel başkandan alındı

AKP’de Erdoğan-Davutoğlu derinleşiyor. Kulislerde konuşulan tartışma bu kez ekranlara ve Partinin Merkez Yürütme Kurulu’na taşındı.

İlk kriz AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda yaşandı. AKP MKYK’sı aldığı karar doğrultusunda il ve ilçe başkanlarını seçme yetkisi Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’ndan aldı.

51 kişilik MKYK listesinin 48’inin imzasıyla sunulan önergeyle atama yetkisi Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen Genel Kurul’a devredildi.

Parti sözcüsü Ömer Çelik, kararda Davutoğlu’nun imzası var dese de, Davutoğlu’nun bu durumdan memnun olmadığı öğrenildi. Davutoğlu, MKYK toplantısına katılmadı, hatta katılmayacağını Partinin genel sekreterliğine de bildirmedi.

İkinci kriz ise Başbakan Davutoğlu Katar’a gitmeden önce Esenboğa Havalimanında yaşandı.

Havaalanında basın açıklama yapılan solanda koltuk krizi çıktı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a toplantı masasından değil, ziyaretçi sıralarından yer verildi.

Davutoğlu’nun yanında kendisine yer ayrılmadığını gören Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bu durumdan duyduğu rahatsızlığını gizlemedi.

Önce bazı bakanlar Yıldırım’ın, toplantıya katılmayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yerine oturmasını istedi. Ardından görevliler Binali Yıldırım’ı masaya davet etti. Ancak Yıldırım, tekliflere olumsuz yanıt verdi.

Krizden bilgisi olan Davutoğlu ise toplantı salonuna geldiğinde, Binali Yıldırım’ı masaya çağırdı. Yıldırım bu teklifi geri çevirmedi. Ancak başbakan ve bakanların yüzlerinin gergin olması dikkatlerden kaçmadı.

ulusalkanal.com.tr

AKP il ilçe atama yetkisi genel başkandan alındı