Çin'de tek çocuk şartı kaldırıldı

Çin Halk Cumhuriyeti, nüfus planlaması politikasında değişikliğe gitti. Tek çocuk şartı kaldırılan ülkede, iki çocuğa izin veren yasa resmen onaylandı. Yasa yürürlüğe girdi.

Çin'de tek çocuk şartı kaldırıldı

1 milyarı aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti'nde nüfus planlamasında düzenlemeye gidildi.

Düzenlemeyle, ülkededeki tek çocuk politikası 1 Ocak'tan itibaren son buldu. Şinhua ajansının haberine göre, yasa ile çiftlerin ikinci çocuğa sahip olabilmesinin yolu açıldı. Onaylanan yasa 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Tek çocuk politikasının kaldırılacağı, ülkenin 2016-2020 dönemi sosyal ve ekonomik reformlarının belirlenmesi için Ekim ayında düzenlenen toplantıda açıklanmıştı.

Tek çocuk politikasının kaldırılmasıyla, her yıl ortalama 20 milyon doğum bekleniyor. Buna göre, ülke nüfusunun 2030'da 1 milyar 450 milyon kişiye ulaşacağı tahmin ediliyor. Çin'in tek çocuk politikası, hızlı artan nüfusu kontrol altına almak için 1980 yılında yürürlüğe girmişti. Kentlerde yaşayan ailelere tek çocuk sınırı getirilmişti.

ulusalkanal.com.tr

çin yasak