İran'dan dev istihbarat operasyonu! "290 CIA ajanını tespit ederek dost ülkelere bildirdik"

İran İstihbaratı strateji değiştirdiğini ilan etti. İran İstihbarat bakanı Mahmut Alevi, İran istihbaratının savunma stratejisinin saldırı stratejisi olarak değiştirildiğini açıkladı. Alevi, İran ve farklı ülkelerde çalışmalar yapan 290 CIA ajanını tespit ederek dost ülkelere bildirdiklerini açıkladı

İran'ın Başkenti Tahran'da, cuma namazı hutbesi öncesinde konuşan İran İstihbarat Bakanı Mahmut Alevi, çarpıcı bir istihbarat raporunu açıkladı.

Alevi, İran istihbarat birimlerinin birçok ülkede CIA adına faaliyette olan 290 kişiyi tespit ettiğini duyurdu.

İran İstihbarat Bakanı, "ABD istihbarat servisine karşı yürütülen karmaşık süreç neticesinde ülkemiz dahil olmak üzere farklı ülkelerde faaliyette olan 290 CIA ajanını tespit ettik" dedi.

Elde ettikleri bilgileri, dost ülkelerin istihbarat servisleriyle paylaştıklarını belirten Alevi, paylaşım neticesinde çok sayıda CIA elemanının yakalandığını belirtti.

İranlı bakan, ülke içerisinde hassas merkezlerde çalışmalar yapan yabancı istihbarat servisleriyle ilişkili onlarca ajanın da yakalanarak, yargıya teslim edildiğini açıkladı.

İstihbarat Bakanlığı tarafından izlenen savunma stratejisini saldırı stratejisi olarak değiştirdiğini belirten Alevi, ülke ismi açıklamadan yabancı istihbarat servislerine büyük bir darbe indirdiklerini ifade etti.

ulusal.com.tr

cia iran istihbarat