Afrin'de hilal kapanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin'e ilerliyor. Amerika'nın kara gücü PKK/PYD'nin çemberi daralıyor. Zeytin Dalı Harekâtı'nda "hilal kapama" aşamasına geçildi. Son olarak Kefr Cenne'yi terör örgütünden alındı. Kuzeyden fırtına gibi güneye inen birlikler böylece PKK/PYD'nin ana ikmal hattını kesti. Örgütün Afrin-Tel Rifat bağlantısı da kopartılmış oldu

Terör örgütü PKK/PYD için çember daralıyor. Türk ordusu Afrin kent merkezine 10 kilometre mesafeye kadar yaklaştı. Teröristlerin ikmal hattı kesildi. Zeytin Dalı Harekâtı'nda gelinen aşama; "hilal kapama..."

Terör örgütünü hilal taktiği ile çevreleyen Türk ordusu hilali kapamak için kritik bir adımı attı. Afrin'in kuzey kapısına kilit vuruldu. Birliklerimiz üç stratejik noktayı terör örgütü PKK/PYD'den temizledi.

Katme, Kefr Cenne ve Maşalla... İşte bu üç köy teröristlerden kurtarıldı. Böylece iki kritik hat kesildi. Afrin'i Tel Rıfat'a bağlayan tren yolu ve karayolu... Buralar terör örgütünün kullanımına kapatıldı. Yani Afrin-Tel Rifat bağlantısı ve ana ikmal yolu kontrol altında...

Son atağın tüm aşamalarının tamamlanmasıyla Afrin merkez ile teröristlerin ana üslenme noktalarından Minnag Havalimanı da etkisiz kılınacak.

Bu yöntemle terör örgütü Afrin'de tam kuşatma altına alınıp, izole edilecek. Örgüt militanlarının sivillerden ayrıştırılıp etkisiz hale getirilmesi planı devreye sokulacak. Çalışmalar titizlikle yürütülüyor.

Sahadan Ulusal Kanal'a bilgi veren askeri kaynaklar, teröristlerin sivilleri zorla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşısına çıkarmaya çalıştığını vurguladı. Örgütün sivilleri öne sürerek çıkış yolu ve propaganda malzemesi üretmeye çalıştığını aktaran saha kaynakları, sivil hassasiyetin en üst düzeyde tutulduğunu, vurulacak hedeflerin ayrınıtlı analizler ve yüksek teknoloji kullanılarak belirlendiğini bildirdi.

Öte yanda Afrin kent merkezine yaklaşılmasıyla Amerika'nın kara gücü PKK/PYD daha da paniğe kapıldı. TSK karşısında tutunamayan örgüt şehir merkezinde Afrinlilere zorla hendekler kazdırmaya başladı.

Afrin'e ilerleyişin önümüzdeki günlerde hızlanacağı değerlendiriliyor. Cinderes ve bu kasabanın çevresindeki hakim noktalar kurtarılınca Afrin merkezde sivillerin arasında saklanmaya çalışan teröristlerin etrafındaki çember daralacak. Şehir merkezine kaçan teröristlerin, hilalin iki ucunun birleştirimesiyle kaçacak yeri kalmayacak.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

ulusal.com.tr

zeytin dalı harekatı afrin suriye