Fethullah Gülen hakkında cinayet suçundan yakalama kararı verildi

Fethullah Gülen hakkında kitap yazmaya hazırlandığı için öldürüldüğü belirtilen gazeteci Haydar Meriç cinayeti ile ilgili yargı süreci Fethullah Gülen'e uzandı. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Fethullah Gülen hakkında talimatla cinayet suçundan yakalama kararı verdi.

Fethullah Gülen hakkında cinayet suçundan yakalama kararı verildi

Gazeteci Haydar Meriç cinayetiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Hasan Yılmaz, dosyada adı geçen şüpheliler; Fetullah Gülen, Serdal Güldalı, Lokman Kırcalı, Salih Keskinkılıç, Tolga Güzeltaş ve Enes Çığcı hakkında, kuvvetli suç şüphesi delilleri nedeniyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği, Gülen ve diğer 4 şüpheli hakkında yakalama kararı verdi.

Fethullah Gülen tasarlayarak bir suçu gizlemek, başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak için öldürme' ve 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetmekle suçlanıyor.

Gazeteci Haydar Meriç cinayeti ile ilgili 41 şüpheli'den 30'u gözaltına alınmıştı. 12 şüpheli savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 3'ü adli kontrol, 15'i de tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edilmişti.

9 zanlı tutuklanarak Silivri Cezaevine konulurken, 2 kişi hakimlik sorgularının ardından serbest bırakılmış, 7 kişi de adli kontrol kararıyla salıverilmişti.

ulusalkanal.com.tr

fethullah gülen