Kandil simidi nasıl yapılır? En güzel kandil simidi tarifi… İşte malzemeler ve püf noktaları… Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi

Miraç Kandil’inin gelmesiyle kandil simidi yapma tarifleri araştırılmaya başlandı. Ağızda dağılan kandil simidi tarifini sizlerle haberimizde paylaştık. Kandil simidi tarifi… Kandil simidi yapmanın püf noktaları… Mahlepli kandil simidi tarifi… Mahlepsiz kandil simidi tarifi…

Kandil simidi nasıl yapılır? En güzel kandil simidi tarifi… İşte malzemeler ve püf noktaları… Mahlepli ve mahlepsiz kandil simidi tarifi

Kandillerde sofralarda bulunması bir gelenek olan kandil simitleri evde de rahatça hazırlanabilen bir hamur işidir. İki türde damak zevkine göre hazırlanabilir. Tercihe göre mahlepli veya mahlepsiz yapılan bu hamur işi için en kolay tarifler…

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 buçuk çay bardağı yoğurt(Sulu yerinden olması önemli)
  • 4 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • (Üzerine yumurta ve susam)

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ YAPILIŞI

Bir kaba un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri eklenir daha sonra elenmiş un yavaş yavaş eklenir ve kabartma tozunun hepsi eklenir ardından yoğurmaya başlanılır. Kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurmaya devam edilir. 5-10 dakika dinlendirilen hamura simit şekli verilir ve üzeri için ayrılan bir yumurtaya batırılır. Yumurtanın ardından susama bulanan simir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Fırın 180 derecede önceden ısıtılmış olmalıdır. Simitlerin pişme süresi fırına göre değişiklik gösterdiğinden sürekli olarak takip edilmelidir.

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 buçuk çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • (Üzerine 1 yumurta beyazı, susam, çörek otu)

MAHLEPSİZ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, tuz, şeker ve yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına getirilir ardından ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de ortalama 20 dakika pişirilir.

kandil simidi nasıl yapılır kandil simidi tarifi