Amerika'nın Akdeniz planı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel'ın, PYD'ye koridoru Akdeniz'e doğru uzatma sözü verdiği ileri sürüldü. Kandil temsilcileri toplantığı yaptığı belirtilen Votel'in, "Öncelikle Kobani-Afrin bağlantısı kurulacak. Sonraki 8 ayda ise Afrin-Akdeniz hattı size açılacak" dediği belirtildi.

Amerika'nın Akdeniz planı

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye kara gücüm diyen ABD'nın örgüte, "Akdeniz'e açılan bir koridor vaadettiği" belirtildi.

Yeni Şafak gazetesine göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel, Mayıs ayında Ayn El Arab'ta bir toplantıya katıldı.

Toplatıda Kandil'in üst düzey yöneticileri ile görüşen ABD'li komutan Votel, PYD'ye Akdeniz açılma sözü verdi.

Bir dönem ABD'nin özel kuvvetlerini de yöneten Votel, Suriye'nin kuzeyindeki Amerikan koridoru için PYD'ye tam destek verileceğini söyledi. Afrin'den batı yönüne ilerleyecek PYD/PKK'lıları havadan ve karadan destekleme taahhüdünde bulundu.

ABD'li generalin söz verdiği plana göre terör koridoru, Dar İzze, Atme, Bab el-Hava, Sermede, Harem, Salkin, Derkuş, Zerzor, Hirbet el-Cüz, Ayn el-Beyda, Burç el-Kasap, Kast el-Maaf ve el-Basit'ti kapsıyor.

Lojistik destek için PYD'ye deniz yolu açılacağının garantisini veren Votel, “Bu yıl öncelikle Kobani-Afrin bağlantısı kurulacak. Sonraki 8 aylık dilimde de Afrin-Akdeniz hattı size açılacak" dedi.

2016 yılı mayıs ayında Aynel Arab'da gerçekleşen görüşmede ABD'nın PYD'den tek şartı Rusya ile irtibatı kesmeleri oldu.

ulusalkanal.com.tr