700 üst düzey isme yasadışı dinleme

F-Tipi örgütün TİB'deki yasadışı dinleme çalışmaları kapsamında, 10 bin dinlemeden 700'ünün yasadışı yapıldığı tespit edildi. Başbakanlık müfettişlerinin raporuna göre, yasadışı dinlenenler arasında siyasi liderler, üst düzey komutanlar, yüksek yargı üyeleri de bulunuyor.

700 üst düzey isme yasadışı dinleme

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki dinlemelere ilişkin yaptıkları incelemede çarpıcı bulgulara ulaştı.

2013 yılı içinde yapılan dinlemelerden 10 binini inceleyen müfettişler, bunların 700'ünde usulsüzlük tespit etti. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, bu 700 dinlemenin keyfi bir biçimde mahkeme kararı alınmadan yapıldığı anlaşıldı.

F-tipi örgütün yasadışı dinlediği 700 kişi içinde, tartışma yaratacak isimler bulunuyor. İddiaya göre, muhalefet partilerinin önde gelen isimleri, üst düzey komutanlar, yüksek yargı üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın evine konan böceği araştıran Başbakanlık müfettişleri ve üst düzey bürokratlar hedef alındı.

700 kişilik listenin önümüzdeki günlerde savcılığa gönderileceği belirtildi.

Listede, en dikkat çeken isimlerden birisi bir TİB çalışanının eşi oldu. Müfettişler, kıskanç bir TİB çalışanının mahkeme kararı olmaksızın eşini 3 ay boyunca dinlediğini tespit etti.

10 bin hedef listeyi inceleyen müfettişler, bir sonraki aşamada 30 bin kişilik hedef listeyi inceleyecek.

ulusalkanal.com.tr