Erdoğan'dan Yıldırım'a özel görev

62'nci hükümet kabinesinde yeni görevler açıklandı. TRT ve Anadolu Ajansı, Bülent Arınç'ın sorumluluğundan alınıp Yalçın Akdoğan'a verildi. Bülent Arınç ise açılım sürecinin sorumluğunu aldı.

Başbakan ve yardımcıları arasında görev dağılımı yapıldı. Yeni hükümette daha önce Arınç'ın yönetiminde olan medya sorumluğu Yalçın Akdoğan'a verildi. Açılım süreci ise beklenenin aksine Bülent Arınç'ın sorumluluk alanına girdi.

Yeni kabinedeki görev dağılımını Bakanalar Kurulu toplantısının ardından hükümet sözcüsü Bülent Arınç açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı önceki dönemlerde Başbakan Yardımcılarının yetkisi altındaydı. Ancak Davutoğlu'nun özel talebiyle sorumluluk kendisine verdildi.

Açılım koordinatörlüğünün Yalçın Akdoğan'a devredilmesi bekleniyordu. Ancak görev Bülent Arınç'a verildi.

Ali Babacan ise Ekonomi kurumlarından sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu. Yalçın Akdoğan'a Bülent Arınç'tan alınan medya sorumluluğu görevi verildi.

Kabineye yeni giren Numan Kurtulmuş ise TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları gibi kurumların sorumluluğunu aldı.

Öte yandan, Meclis'te yaptığı basın toplantısıyla itirazlarını sıralayan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı olarak görevlendirileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr