Vizon itlafına tepkiler büyüyor

Danimarka’da hükümetin 17 milyon vizonu itlaf etme kararı büyük tepki topladı. Kopenhag ve Aarhus şehir meydanlarına traktörleriyle gelen göstericiler, hükümetin anayasaya aykırı bir biçimde karar aldığını belirterek eylem yaptı.

Vizon itlafına tepkiler büyüyor

Danimarka'nın vizonlar hakkında verdiği itlaf kararının yankısı sürüyor.

4 Kasım’daki düzenlenen basın toplantısında konuşan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen (mede frederiksen), vizonlardan buluşan Cluster-5 (kulister-5) virüsü sebebiyle Kovid-19 aşılarının etki göstermeyeceğini belirtti. Yaklaşık 17 milyon vizonu itlaf etme kararı alındığını duyurdu.

Bu kararın ardından çeşitli bölgelerdeki göstericiler hükümetin yasal dayanağı olmadan karar aldığını belirterek, traktörlerine astıkları pankartlarla hükümete tepki gösterdi.

"Taşranın Başkaldırısı" adlı halk hareketi tarafından iki şehirde eş zamanlı düzenlenen gösteriye yaklaşık 850 traktör kayıt yaptırdı.

Çiftliklerde kürkleri için yetiştirilen vizonların itlaf edilmesi çiftçileri ayağa kaldırırken ülke içerisindeki siyasetçilerden gelen tepkiler de giderek yükseliyor.

"Minkgate" olarak adlandırılan skandalda, eleştirilerin hedefi olan Gıda Bakanı Mogens Jensen (moons jensın) ise geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

danimarka