F Tipi örgüt belgeye "Silahsız terör örgütü" olarak girecek

F tipi örgütü, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne "Silahsız terör örgütü" olarak girecek. Açıklamayı, Almanya ve Belçiye programı dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, yenilenen belgenin son halinin yakın zamanda çıkacağını söyledi, örgütün yargı ayağına yönelik operasyonların devam edeceğinin sinyalini verdi.

F Tipi örgüt belgeye "Silahsız terör örgütü" olarak girecek

F tipi örgüt, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyesiyle Kırmızı Kitap'taki "mücadele edilemesi gereken örgütler" listesinin ilk sıralarında yer alacak. Ancak örgüt, "Silahsız terör örgütü" olarak belgeye eklenecek.

Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Almanya ve Belçika dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, milli güvenlik siyaset belgesinin son halinin yakın zamanda çıkacağını belirtti.

MGK, biliyorsunuz "legal görünüm altındaki illegal terör örgütleri" ifadesini kullandı. Hükümetimiz de gerekli yerlere bunun bildirimlerini yaptı ve tekrar MGK’da hazırlanan taslak ile Kırmızı Kitabı tüm bakanlıklar ilgili kurumlar gözden geçirdiler. Ve gözden geçirildikten sonra riyasetimdeki Bakanlar Kurulu’nda değerlendirme yapıldı. MGK Sekreterliği son halini tekrar Başbakanlığa gönderdi ve son hali de bugün yarın gelmiş olacak ve böylece Kırmızı Kitaba girmiş olacak. (...) Burada dünyada silahlı terör örgütleri olduğu gibi silahsız terör örgütleri de var. Bu silahsız örgütlerin de kendilerine göre stratejileri, taktikleri var. Bunlar benzer şeyleri hep yapmışlar. Ve kendilerinden ciddi manada yaka silkmiş insanlar.

Erdoğan, örgütün yargı ayağına yönelik yeni operasyonların da sinyalini verdi.

"Yargıda olanları takip ediyoruz. Bu ülkenin tarihinde yargı mensuplarından savcı veya hakim hiç tutuklanan oldu mu? Bu farklı bir olay. Burada bu tutuklama süreci muhtemelen diğerleriyle devam edebilir, görünen o"

ulusalkanal.com.tr

# almanya # f tipi örgüt # kırmızı kitap # mili güvenlik kurulu