Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Putin ile hedeflerimiz uyumlu''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Karabağ krizinin çözümünde aktif rol oynadığını söyledi. “Putin ile hedeflerimiz uyumlu” dedi. Aliyev, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği ve üye devletleri de Dağlık Karabağ konusunda uyardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: ''Putin ile hedeflerimiz uyumlu''

Türkiye - Rusya ilişkilerinde daha güçlü bir dönemin kapıları aralanırken, AzerbaycanCumhurbaşkanı İlham Aliyev de Rusya’nın Kafkaslardaki önemine vurgu yaptı.

Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Karabağ krizinin çözümünde aktif rol oynadığını söyledi. Aliyev, Putin ile aralarında güvene dayalı bir ilişkileri olduğunu ifade etti.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV: ''PUTİN İLE HEDEFLERİMİZ UYUMLU''

Aliyev, ''Siyasetçiler arasında karşılıklı güvenin olması önemli, özellikle de komşu ülkelerin siyasetçileri arasında Bizim aramızda da bu var. Elbette derin bir karşılıklı saygı da mevcut. Hedeflerimiz tam olarak birbiriyle uyumlu'' dedi.

Aliyev ayrıca, Rusya'dan yeni silah ve askeri teçhizat satın almak için başvuruda bulunduklarını belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Birlemiş Milletler’i de Dağlık Karabağ konusunda uyardı. Genel Sekterliğe ve üye devletlere, Azerbaycan topraklarından bahsederken hukuki açıdan var olmayan isimleri kullanmama çağrısı yaptı.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İ UYARDI

Aliyev açıklamasında, ''Azerbaycan, askeri ve siyasi yolla 30 yıl süren krizi çözdü, toprak bütünlüğünü ve tarihi adaleti yeniden sağladı. Azerbaycan’da Dağlık Karabağ adı altında idari bölgesel birimler yok. Azerbaycan topraklarından bahsederken hukuki açıdan var olmayan, siyasi bakımdan taraflı ve manipülatif isimlerin kullanılmasına izin verilmemeli.'' dedi.

Azerbaycan Putin Karabağ vladimir putin Birleşmiş milletler dağlık karabağ rusya devlet başkanı putin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cumhurbaşkanı İlham Aliyev birlemiş milletler Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği