Koronavirüs paskalya kutlamalarına gölge düşürdü

Koronavirüs paskalya kutlamalarına gölge düşürdü. Papa Francis, tarihte ilk kez cemaat olmadan Paskalya ayini düzenledi. Tek başına dua eden Papa, salgına karşı birlik çağrısı yaptı.

Koronavirüs paskalya kutlamalarına gölge düşürdü

Koronavirüs hayatın her alanını olumsuz etkiliyor. Paskalya kutlamalarına da gölge düşürdü. Öyle ki Vatikan'da bir ilk yaşandı. Papa Francis, tarihte ilk kez cemaat olmadan Paskalya ayini düzenledi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Petrus Bazilikası’nda tek başına dua etti. Ayin televizyonlardan ve sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlandı.

Papa, ayin sonrasında geleneksel bayram mesajı konuşmasını yaptı. Koronavirüs kurbanlarını andı. Tüm dünyanın acı çektiği bu salgına karşı birlik çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği'ne de seslendi, Papa. Bugün çığır açan bir krizle karşı karşıya olunduğunu, daha fazla dayanışma göstermekten kaçınılmaması gerektiğini söyledi. İnsanları iyileştirmek ve hayat kurtarmak için kullanılması gereken büyük sermayelerin silah üretimi ve kaçakçılığı için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında İtalya’da tüm dini toplantılar yasaklandı.

ulusal.com.tr

koronavirüs