Ekvador-Şili maçında futbol tarihinin en ilginç olaylarından biri yaşandı

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Ekvador-Şili maçında futbol tarihinin en ilginç olaylarından biri yaşandı. Bu olay Ekvador'un yıldızı Enner Valencia ile polis arasındaki kovalamacaydı. Eski eşine nafakasını ödemediği için hakkında yakalama kararı olan Enner Valencia'a polislerin maçtan sonra kendisini tutuklayacağını öğrenmesiyle futbol tarihinde görülmemiş bir numara yaptı.

Ekvador-Şili maçında futbol tarihinin en ilginç olaylarından biri yaşandı

Ekvadorlu futbolcu Enner Valencia, Şili maçında inanılmaz bir oyunculuk performansı gösterdi. Yeşil sahalar bu sefer sadece futbol değil tiyatro gösterisine de sahne oldu.

2018 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Ekvador'un Şili ile oynadığı maçta sıradışı bir olay yaşandı. Hikayenin kahramanı ise İngiltere'de Everton takımında forma giyen Ekvadorlu Enner Valencia'ydı.

Eski eşine nafaka ödemediği gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Valencia'nın başından geçenler filmleri aratmadı.

Şili maçı öncesi stada girerken polisin tutuklamaya çalıştığı oyuncuyu teknik heyet ve diğer futbolcular teslim etmedi. Emniyet güçleri ve milli takım kafilesi arasında tartışmalar yaşanırken Enner Valencia stada girmeyi başardı.

26 yaşındaki futbolcu polislerden kaçmak için karşılaşmanın 82'inci dakikasında deniz seviyesinden 2 bin 743 metre yükseklikte oynanan maçta "nefes alamadığını" gerekçe göstererek bir anda kendini yere bıraktı.

Sahaya sağlık ekipleri girerken Valencia'ya oksijen maskesi takıldı ve golcü oyuncu ambulansa bindirildi. Emniyet güçleri arkasından gitsede hızlanan ambulans polisin çabalarına rağmen stadı terk etti.

Kovalamaca sonunda ise Enner Valencia, yakalandı.

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Enner Valencia'nın avukatı ise 15 bin euroluk nafaka borcu olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr