Erdoğan'ın avize maliyeti dudak uçuklattı!

Altın klozet tartışmasıyla gündemdeki yerini koruyan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın avize maliyeti de ortaya çıktı. Mimar Odası, Tayyip Erdoğan’ın konuklarını karşıladığı ve sık sık önünde poz verdiği merdivenleri aydınlatmak için yapılmış avizelerin maliyeti 35 milyon 400 bin lira olduğunu açıkladı.

Erdoğan'ın avize maliyeti dudak uçuklattı!

Mimar Odası Atatürk Orman Çiftliği'ne kaçak olarak yapılan Ak Saray’ın maliyetlerini kalem kalem açıklamaya devam ediyor.

Mimarlar bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık önünde poz verdiği ve konuklarını karşıladığı merdivenleri aydınlatan 200 avizelerin maliyetini açıkladı.

Oda'nın hesabına göre bu avizelerin her biri 80 santim genişliğinde ve 2 buçuk metre uzunluğunda. Ayrıca her biri 1 buçuk santim olan 10 bin svarovski kristal taştan, el örmesi şeklinde imal edilmiş.

Avizelerin içindeki ampuller de evlerde kullanılanlardan çok farklı. Oda yetkililerine göre normalden daha fazla enerji tüketen halojen ampuller kullanılıyor.

Tanesi en az 50 bin avroya mal olan bu avizelerin toplam fiyatı 35 milyon 400 bin liraya ulaşıyor.

Saray’ın sadece bir merdivenini aydınlatan bu avizelere harcanan para, 6 milyon yoksul vatandaşın evini aydınlatan ampul maliyetine denk.

Avize maliyetlerini açıklayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, israf ve lüksün gizlenemez boyutta olduğunu belirtti.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında yaşanan altın klozet tartışmasına da değinen Candan, “Altın, pırlanta ya da gümüş olması önemli değil. Maliyetlerin kendisi zaten altından, pırlantadan daha yüksek" dedi.

cumhurbaşkanı ak saray AOÇ