TGB'den Diyanet'e suç duyurusu

TGB'den Diyanet'e suç duyurusu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Adana Şubesi üyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Dini bilgilendirme Platformu sitesine yöneltilen, “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusuna Diyanet İşleri Başkanlığı’nın verdiği yanıt hakkında suç duyurusunda bulundu.

EVLAT SEVGİSİ KUTSALDIR, ŞEHVET İÇERMEZ

Geçtiğimiz günlerde Diyanet'in sitesinden yapılan skandal açıklamaya Adana'dan tepki geldi. Adana Adliye Sarayı önünde toplanan TGB'liler 'Evlat Sevgisi Kutsaldır, Şehvet İçermez' yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan TGB Adana İl Başkanı Yalçın Semir Akarsu; diyanetin bu ülkenin kurucu değerlerini karşısına aldığını ve bu olayın sorumlularının gereken cezayı alması gerektiğini söyledi.

Açıklamanın tam metni ise şöyle;

"Geçtiğimiz günlerde Din İşleri Yüksek Kurulu Dini bilgilendirme Platformu; inanç, ibadet, ahlak ve sosyal hayat ile ilgili güncel fetva ve kararları sitesine yöneltilen, “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusuna yanıt verdi.

Soru, Diyanet tarafından İslam kaynaklarının farklı görüşlerine göre yanıtlanırken, “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur” ve “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir” gibi ifadeler kullanıldı.

Soruyu soranla ilgili suç duyurusunda bulunmak yerine, soru kadar hastalıklı bir yanıt veren, gelen tepkiler üzerine de yanıtı internet sitesinden kaldıran Diyanet İşleri Başkanlığı, bununla da yetinmeyip haberi yapan medya organları hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu."

Buradan biz de birkaç soru yöneltmek istiyoruz Diyanet'e;

-Ey Diyanet başkanlığı ! Çocuk istismarı ve çocuk gelin sayısının kaygı verici boyutlara ulaştığı bir dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı bu fetva ile pedofiliyi ve ensest ilişkileri daha da yaygınlaştırmayı ve insanları suça teşvik etmeyi mi hedeflemektedir?

-Aldığınız milyonlarca liralık ödeneği AKP nin yobaz siyasal islam ideolojisini pekiştirmek için mi kullanıyorsunuz?

-Atatürk'ün kurduğu ve çok önemsediği Diyanet İşleri Başkanlığı olarak,AKP'nin akıl hocalığını yapıp laikliğin altına dinamit mi koymayı hedefliyorsunuz?

-Empeyalizmin mezhepsel temelde ki siyasetlerine uygun işlere destek veriyor musunuz?

Sorular uzatılabilir..Ancak cevaplar ne yazık ki değişmez.Hepsi evet...

Malesef görüyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığı, siyasi iktidardan aldığı güç ile akıl ve ahlaktan yoksun bu tür fetvalarla toplum yaşamını, dini referanslar üzerinden yeniden dizayn etme çabası içine girmiştir.Temel ilke ve hedefleri arasında; laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinmek, din konusunda mezhep, anlayış ve uygulama ayrımı yapmadan vatandaşlık esasına göre hizmet sunmak, hükümleri bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı direk laikliği,kurucu iradeyi hedef alan işlere girişerek Türk Milleti'ni karşısına almıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk , ''Gericiliği nerede görürsem göreyim ; tepelerim,tepelerim,tepelerim!'' demiştir.Bizler de Atatürk'ten aldığımız bu görevin bilinciliyle burada toplandık. Bu görevin gereği olarak,bu iğrenç olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağız ve bu olayın her zaman peşinde olacağız.Diyanet bu ülkenin kurucu iradesini karşısına aldı.Ve bu olayın sorumluları gereken cezadan,Türk Milleti'nin yaptırım gücünden kurtulamayacaklar!’’

Açıklamanın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Ön Büro’ya dilekçelerini veren TGB’lilere; Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD) Çukurova,Seyhan ve Yüreğir Şubeleri ve Vatan Partisi destek verdi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye gençlik birliği diyanet işleri başkanlığı suç duyurus