Mistura: Görüşmeler çökerse B planı savaşa geri dönmek

Suriye krizinin çözümü için Cenevre görüşmelerinin yeni turu başladı. Görüşme öncesi Birleşmiş Milletler'den kritik bir açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura, "Görüşmelerin çökmesi halinde B Planı savaşa geri dönmek" dedi.

Mistura: Görüşmeler çökerse B planı savaşa geri dönmek

Suriye'de krizin çözümü için yapılan Cenevre görüşmelerinin yeni turu başladı. İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan toplantıyla, Suriye devleti heyeti ile bazı muhalif gruplarının temsilcileri katıldı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffhan De Mistura, görüşme öncesi açıklama yaptı. Mistura, görüşmelerin çökmesi durumunda B planının savaşa geri dönmek olduğunu söyledi.

"Taraflarda müzakereler konusunda isteksizlik görürsem konuyu BM Güvenlik Konseyi’ne götüreceğim" diyen Mistura, görüşmelerde siyasi geçiş sürecine odaklanacaklarını belirtti.

Mistura, görüşmelerin 3 tur olacağını, aralar verileceğini ve bunların sonucunda bir anlaşma değilse bile bir yol haritasının çıkmasını umduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler yetkilileri daha önceki görüşmelerde olduğu gibi taraflarla ayrı ayrı bir araya gelecek.

Öte yandan, Surite krizi konusunda Moskova'dan da bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Suriye hükümeti ve Suriye muhalefetinin tüm grupları tarafından, ülkelerinin gelecek yapısıyla ilgili varılacak anlaşma her ne olursa olsun, bunu destekleriz" dedi. Lavrov, federal yapı ya da üniter yapı konusunda Suriyelilerin karar vermesi gerektiği belirtti.

ulusalkanal.com.tr