ABD'den MİT TIR'larına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı, silah ve mühimmat yüklü MİT TIR'ları ile ilgili açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, bir gazetecinin "Türk hükümetinin o TIR'larla Suriye’ye silah yolladığı söyleniyor, haberiniz var mı" sorusuna, "O soruyu Türk hükümetine sorun" yanıtını verdi.

ABD'den MİT TIR'larına ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'na Suriye'ye gönderilen silah ve mühimmat yüklü MİT TIR'ları soruldu, sözcü topu AKP hükümetine attı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Basınla İlişkiler Direktörü Jeff Rathke, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündemde Adana ve Hatay'da durdurulan MİT'e ait TIR'lar da vardı.

Bir gazeteci sözcüye "Türk hükümetinin o tırlarla Suriye’ye silah yolladığına ilişkin haberler mevcut... Haberiniz var mı?" sorusunu yöneltti. Jeff Rathke ise O soruyu Türk hükümetine sormanızı öneririz” karşılığını verdi.

Rathke, Türklerle eğit-donat konusunda çok yakından çalıştıklarını, ancak MİT TIR'ları il ilgili haberlerin bununla bir bağlantısı olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

açıklama Sorun mit tırları ilişkin