2 bin emekçi fabrika yönetiminin keyfi uygulamalarını protesto etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları işçileri, iş yavaşlatma eylemi yaptı. Fabrika yönetiminin keyfi uygulamalarını protesto eden yaklaşık 2 bin emekçi işe 1 saat geç başladı.

2 bin emekçi fabrika yönetiminin keyfi uygulamalarını protesto etti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan işçiler iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan emekçiler, sabah vardiyasında iş başı yapmak için servislerle fabrika önüne geldi.

Erdemir ana kapı, Bağlık kapı ve Kışla kapısı girişlerinde servisten inen yaklaşık 2 bin işçi, yürüyerek fabrika yönetiminin uygulamalarına tepki gösterdi.

8.30'da iş başı yapması gereken işçiler, 1 saat geç başlayarak iş yavaşlatma eylemi yaptı. Erdemir işçileri eyleme gerekçe olarak, performans değerlendirmelerindeki adaletsizlik, bazı birimlerde taşeronlaşmanın yaygınlaştırılması, yıllık izinlerin kullanımında şirket yönetiminin keyfi uygulamalar yapmasını gösterdi.

Türk Metal Sendikası yöneticileri ve ERDEMİR Yönetimi'nin önümüzdeki günlerde eyleme ilişkin bir açıklama yapacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr