AP'den Türkiye'ye sert eleştiri

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'de son dönemde yaşanan politik gelişmeleri sert bir şekilde eleştirdi. Schulz, Türkiye'nin Avrupa değerlerinden nefes kesen bir hızla uzaklaştığını söyledi. Almanya'nın Bild gazetesi de vize serbestisini 2017 yılına kadar mümkün görmüyor.

AP'den Türkiye'ye sert eleştiri

Türkiye'nin AB politikasına sert bir eleştiri geldi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye’nin Avrupa değerlerinden nefes kesen bir hızla uzaklaştığını söyledi.

Schulz'a göre Türkiye'nin AB üyeliği imkansız, vizesiz seyahati zor.

Avrupa Parlamentosu Başkanı, Türkiye´nin tek adam devleti olma yolunda olduğunu söyledi, AB'nin, Türkiye'de gücün tek elde toplanmasına sesiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkının verilmesi için Türk hükümetinin istenilen şartları yerine getirmesi gerektiğini de hatırlatan Schulz, Geri kabul anlaşmasının iptalinin ise yanlış olacağını ifade etti.

Martin Schulz, "Bunun bedelini sığınmacılar ödemek zorunda kalır. Bizim ihtiyacımız olan iyi bir anlaşma. Bu nedenle Türkiye ile çalışmaya devam etmek zorundayız, fakat daha fazla susmamalıyız" dedi.

Öte yandan Bild gazetesi dikkat çekici bir haber yayınladı.

Almanya'nın en yüksek tirajlı gazetesi, Alman hükümetinin, vize serbestisinin 2017 yılında tanınmasını beklediğini bildirdi.

Bild'e göre Türk vatandaşlarına vize muafiyeti 2017’den önce yürürlüğe girmeyecek.

Gazetenin hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, Müzakerelerin tıkanmasının ana nedeninin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reddettiği, terörle mücadele yasasındaki değişiklik talebi olduğu kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr