Bu çocuk şarkısına 13,5 yıl hapis istendi

"HES yapma boşuna yıkacağız başına" şarkısına 13, 5 yıl hapis istendi. Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Boğazpınar köyünde yapılmak istenen HES Projesine karşı çıkan köylüler davalık oldu. Tarsus Savcılığı, Festival'de küçük yaştaki çocukların söylediği şarkının şiddet ve hakaret içerdeği gerekçesiyle 13, 5 hapis cezası talebinde bulundu.

Mersin Boğazpınar köylülerinin HES'lere karşı yapılan mücadelede söylediği bu şarkı için Tarsus Savcılığı 13,5 yıl hapis cezası istedi.

Tarsus merkeze bağlı Boğazpınar Köyü'nde geçen yıl ağustos ayında HES temalı iki gün süren Karasu Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi. Festival kapsamında toplanan köylüler, çadır kurarak kurulmak istenen HES projesini protesto etti.

Festivalde küçük yaşlardaki çoçuklar koro halinde "HES Yapma Boşuna yıkacağız" başına şarkısını söyledi.

HES yapımcısı şirket Çamlıyayla Enerji Elektrik Üretim A.Ş, HES karşıtı köylülerin eylemi nedeniyle Savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Tarsus 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Tarsus Savcılığı, şarkının hakaret ve tehdit içerdiği gerekçesiyle HES'e karşı mücadele yürüten kişiler hakkında 13, 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Şarkının söz yazarı öğretmen Ahmet Öztürk ise söz konusu eylemin demokratik bir hak olarak HES projesine karşı yapıldığını söyledi.

Mahkeme, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için davayı ileri bir tarihe erteledi.

ulusalkanal.com.tr

Mersin hes şarkı