Emniyet suçluyu vermiyor

Yaman, Gezi Direnişi sırasında polis tarafından feci şekilde dövülmüştü.

Emniyet suçluyu vermiyor

Yaman, Gezi Direnişi sırasında polis tarafından feci şekilde dövülmüştü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilirkişi olarak atadığı Ulusal Kriminal Büro, Gezi Direnişi sırasında polisin uyguladığı orantısız güç sonucu hayatı altüst olan Hakan Barış Yaman’ın dosyası üzerindeki çalışmasını durdurmak zorunda kaldı.

Gezi Direnişi sırasında 3 Haziran günü iddiaya göre servis şoförü Hakan Barış Yaman, Sarıgazi Demokrasi Caddesi’nde evine giderken polislerce dövüldükten sonra ateşe atıldı. Yaman’ın bir gözü parçalanırken, yüz kemikleri tuzla buz oldu ve sırtında da 2. derece yanıklar oluşarak bir süre yoğun bakımda kaldı. Savcılık, bir yıldır Yaman’a bunu yapan şüpheli polisleri arıyor.

En son Emniyet’in dört polis hakkında başlattığı disiplin soruşturması, polislerin tespit edilemediği gerekçesiyle kapatılmıştı. Şimdi de Yaman’ın dosyası üzerinde çalışan ve savcılık tarafından bilirkişi olarak atanan Ulusal Kriminal Büro, İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Sancaktepe Emniyet Müdürlüğü’nden olay anına ilişkin görüntü ve video istedi. Ancak bilirkişiye sadece bir TOMA’nın hangi seneye ait olduğu bilinmeyen bir iç kamera kaydı ve Sancaktepe İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen 14 kişinin fotoğrafları ulaştı. Bölgede görev yapan polislerin resmi kıyafetli fotoğrafları ise verilmedi. Yaman’ın avukatı Elif Eylem Kınacılar, “Fotoğraflar gelmediği için karşılaştırma yapamıyor. Savcı bu kurumlar için görevi ihmalden soruşturma başlatmalı. Peşini bırakmayacağız” dedi.

Hazal Ocak/Cumhuriyet Gazetesi

polis soruşturma gezi olayları suçlu