Zekeriya Öz hakkında yakalama kararı

Eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama istemiyle yakalama kararı çıkarıldı

Zekeriya Öz hakkında yakalama kararı

Ve kumpas savcıları için düğmeye basıldı. Ergenekon kumpasının mimarlarından eski savcı Zekeriya Öz ile eski savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı istedi. Bir süre önce meslekten ihraç edilen savcılara, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlaması yöneltildi.

Yargı bu kez kumpas savcıları için harekete geçti.

Eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, eski savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında yakalama kararı çıkarılması istendi.

Adı geçen 3 savcı bir süre önce HSYK tarafından görevden uzaklaştırılmış, daha sonra da meslekten ihraç edilmişti.

HSYK Başmüfettişliği eski savcılar hakkında ayrıca soruşturma yürüttü.

Tamamlanan soruşturma dosyaları Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Yakalama kararını, dosyaları ele alan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı vekili Ömer Faruk Aydıner talep etti. Aydıner'in Bakırköy 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği talepte, atılı suç şüphesinin varlığını gösteren somut deliller oluşması, şüphelilerin dosya içerisine yansıyan eylem ve davranışlarından, delilleri yok etme ve gizleme, değiştirme hususunda kuvvetli şüphenin bulunması gerekçesiyle haklarında tutuklanma amaçlı yakalama emri düzenlenmesi istendi.

Eski savcılar, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Cebir, şiddet kullanarak Türk Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs"le suçlanıyor.

Talebi Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi karara bağlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Özel görevli Zekeriya Herkesi kaydetmiş! Zekeriya Öz, Güney’i mahkemeden kaçırdı Rüşvet tapeleri ortaya çıktı Deniz Yıldırım, kumpas savcılarının açığa alınmasını değerlendirdiAydınlık gazetesini Basın Konseyi'ne şikâyet eden Zekeriya Öz'e tokat gibi yanıt!

türkiye cumhuriyeti örgüt yakalama kararı bakırköy Zekeriya Öz darbe