Obama, görevine gözyaşları içinde veda etti

Amerika'nın 44. Başkanı Barack Obama, görevine gözyaşları içinde veda etti. Sekiz yılık görev süresini anlatan Obama, Suriye'den hiç bahsetmedi. Obama, Çin ve Rusya'nın Amerika'ya rakip olduğunu söyledi.

Veda konuşmasını gözyaşlarıyla noktaladı Amerika'nın 44. Başkanı Barack Obama...

Obama, veda konuşmasını Şikago'da yaptı. Sekiz yıllık Başkanlık süresinde yaptıklarını anlattı. Ancak Suriye'deki savaşa değinmedi.

"Sekiz yıl önce size Amerika'nın büyük bir krizi atlatacağını, otomotiv endüstrisini yeniden canlandıracağını ve tarihimizdeki en uzun istihdam yaratma açılımını gerçekleştireceğini söyleseydim; Küba ile yeni bir sayfa açacağımızı, tek bir kurşun bile atmadan İran'ın nükleer silah programına son vermesini sağlayacağımızı ve 11 Eylül saldırılarının arkasındaki gücü alt edeceğimizi söyleseydim; evlilik eşitliğini kazanacağımızı ve 20 milyon vatandaşımızın daha sağlık sigortası hakkını garantileyeceğimizi söyleseydim, biraz yüksek öngörülerimiz olduğunu söyleyebilirdiniz."

Obama, Trump yönetimine de mesajlar verdi. "On gün içinde dünya demokrasimizin bir işareti ile karşı karşıya olacak. Serbest olarak seçilen bir başkandan diğerine barışçıl bir iktidar transferi yapılacak" dedi. Obama, Trump'ı yuhalamak isteyenlere de engel oldu.

Obama, Çin ve Rusya'nın ülkesine rakip olduğunu söyledi.

Obama, konuşmasını gözyaşları ile noktaladı.

ulusalkanal.com.tr