"Bölme senaryoları Amerika ve İsrail planıdır! Bu planı bozguna uğratacağız"

Suriye ve Irak’ın bölünme senaryolarına İran’dan sert bir tepki geldi. İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammet Ali Caferi, "Irak ve Suriye’nin bölünme senaryoları İsrail ve Amerikan planıdır" dedi. General Caferi, İran’ın, Suriye ve Irak’ı bölme planlarını bozguna uğratacağını söyledi.

"Bölme senaryoları Amerika ve İsrail planıdır! Bu planı bozguna uğratacağız"

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed Ali Caferi, Irak ve Suriye’yi bölme planlarına izin vermeyeceklerini söyledi. İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen "Direnişin Sembolü Gazze" sempozyumunda konuşan Caferi, "Irak ve Suriye’nin bölünme senaryoları bütünüyle İsrail ve Amerikanın planıdır. Biz bu planı bozguna uğratacağız” dedi.

IŞİD’in Suudi Arabitan tarafından finanse edildiğini söyleyen İranlı general, Beşar Esad ve Suriye’nin, Amerika ve Suudi Arabistan'ın yanında yer almadığı için hedef alındığını söyledi.

"Tecrübemiz Beşar Esad’ın devrilmeyeceğini açıkça gösteriyor" diyen Caferi, bölgedeki siyonizm ve emperyalist oyunların hedeflerine ulaşamayacağına vurgu yaptı.

General Caferi, "Direniş Kudüs ve Filistin emperyalist güçlerin elinden kurtulana kadar devam edecek zafer yakındır” dedi.

ulusalkanal.com.tr

suriye ırak