F-Tipi’ne ilk iddianame kabul edildi

F tipi örgüte yönelik operasyonlarda ilk iddianame kabul edildi. İzmir merkezli olarak 13 ilde düzenlenen operasyon kapsamında hazırlanan iddianamede, istihbaratçı polislere 30 ila 961 yıl arasında hapis cezası istendi.

F-Tipi’ne ilk iddianame kabul edildi

F tipi polis soruşturmasının ilk iddianamesi kabul edildi. Polislerin 961 yıla kadar hapsi istendi.

F tipi örgüte yönelik önce İstanbul, ardından İzmir merkezli operasyonlar yapıldı. İlk iddianame İzmir'de hazırlandı. 13 ile yayılan operasyon kapsamındaki iddianame İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yasa dışı dinleme iddialarının yer aldığı iddianamede, askeri casusluk soruşturmasında da görev alan 11'i tutuklu 32 polis sanık oldu.

Sanıklar, 2010-2013 yılları arasında İzmir Emniyet'i İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev alan polisler. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Okan Bato'nun hazırladığı iddianamede 4 mağdur, 27 müşteki yer aldı.

Savcı, örgüt suçlamasını şüpheli polisler Erdinç Sezgin, Mevlüt Çakar ve Emrah Durdu'nun ifadelerine dayandırdı.

İddianamede, İzmir Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde meslek hiyerarşisi dışında farklı bir yapılanma bulunduğu vurgulandı. Yapılanmanın devletin tüm imkan ve olanaklarını örgütsel faaliyetleri için kullandığı ifade edildi.

Sanıklar Hasan Ali Okan, Ramazan Karakayalı, Memduh Tosun, Taner Aydın, Tarkan Kolik, Haldun Çabuk hakkında, 310 yıldan 961'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 26 sanık için 10 ile 713'er yıl arasında değişen hapis cezaları istendi.

ulusalkanal.com.tr