TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

El Bab'da kontrol büyük ölçüde sağlandı. Yoğun ateşler IŞİD'i baskı altına alan Mehmetçik temkinli bir şekilde ilerliyor. Operasyonlar da aralıksız sürüyor. 224 hedef karadan ve havadan vuruldu. Bombalı araçla eylem hazırlığında olan teröristler de imha edildi

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Hem karadan hem havadan yoğun bir bombardıman yapıldı. 200'den fazla hedef ateş altına alındı. ÖSO ile Fırat Kalkanı Harekâtı'nı sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri El Bab'da kontrolü büyük ölçüde sağlandı.

El Bab operasyonu kapsamında IŞİD'e adeta cehennemi yaşattı Mehmetçik. Komandolar ilerleyişini sürdürürken topçu birlikleri de IŞİD'i baskı altına aldı. 194 hedef bombalandı. Savaş uçakları da 30 hedefe atış yaptı. Örgütün kullandığı 16 bina, 3 karargâh binası, 1 bombalı araç, 10 savunma mevzii ve 1 silah deposu imha edildi. 17 IŞİD'li de öldürüldü.

Ağır kayıplar veren IŞİD canlı bomba eylemi için harekete geçti. Ancak bu eylem de başarılı olmadı. Mehmetçik, 2 IŞİD'liyi etkisiz hale getirdi.

Amacına ulaşamayan örgüt bu kez bombalı araç yolladı Mehmetçiğin üzerine. Yanında ateş desteğine giden teröristler de vardı. El Bab'ın güneyinde bombalı aracı fark edildi. ÖSO IŞİD'lileri yoğun bir ateşle baskı altına aldı. Üzerlerinde canlı bomba yeleği bulunan 8 terörist öldürüldü. Ancak aracın teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu 7 ÖSO mensubu da hayatını kaybetti.

El Bab'da farklı bir bölgede de içinde askerlerimizin bulunduğu Kirpi aracı devrildi. Araç içindeki 3 askerimiz hafif şekilde yaralandı. 3 kahraman asker hastanede tedavi altına alındı.

Fırat Kalkanı Harekâtı başarılı bir şekilde sürüyor. IŞİD yerleşim yerleri içinde kamufule olmaya çalıştığı için Mehmetçik meskün mahalde temkinli bir şekilde ilerliyor. El Bab'daki sivillerin çatışmalardan zarar görmemesi için azami gayret sarfediliyor.

ulusalkanal.com.tr

tsk açıklama Fırat Kalkanı