ABD'den açıklama geldi.

Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan siyasi krizle ilgili ABD'den de açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner "Bu iki ülke hükümetleri arasındaki bir durum. İki tarafı da tansiyonu yükseltecek söylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz" dedi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise "Bizim Avrupa'ya ve Türkiye'ye ihtiyacımız var. Diyalogu teşvik etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

ABD'den açıklama geldi.

Türkiye ile Hollanda arasında başkanlık referandumu propagandası kapsamında yaşanan siyasi kriz gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili ABD ve Fransa'dan açıklamalar geldi.

Telefonla gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Toner "Bu Hollanda ve Türkiye hükümeti arasındaki ikili bir durumdur." ifadesini kullandı.

Sözcü Toner "İki taraf da NATO üyesi ve biz tarafları tansiyonu yükseltecek retorikten kaçınmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Bir açıklama da Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan geldi.

Paris'te Azerbaycan lideri İlham Aliyev ile ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Hollande, Avrupa'da Türk bakanların girişine izin verilmemesi sonrası ortaya çıkan krizle ilgili "Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki bir gerilim söz konusu. Bizim Avrupa'ya ve Türkiye'ye ihtiyacımız var. Türkiye'nin de Avrupa'ya. Her konuda olduğu gibi bu konuda da diyaloğu teşvik etmeliyiz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

türkiye Hollanda