Deniz Baykal 6 yıl aradan sonra Genel Kurul'da

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 6 yıl aradan sonra Meclis kürsüsüne çıktı. Danıştay Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerde CHP adına söz alan Baykal, tasarının Anayasa'ya aykırı olduğunu ve yargı içinden paralel yapı terör örgütünün tasfiye edilemeyeceğini savundu. Yargının iktidardan talimat aldığını da iddia eden Baykal, PKK'nın yayın organına destek veren Nöbetçi Yayın Yönetmenlerinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gündemdeki konulara ilişkin Meclis kürsüsünde 6 yıl aradan sonra söz aldı. Milletvekilliği yeminin dışında kürsüye çıkmayan Baykal son olarak, 2010 yılında CHP Genel Başkanı olarak konuşma yapmıştı.

Baykal, Genel Kurul'da görüşülen Danıştay Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde partisinin görüşlerini aktarmak için söz aldı.

Tasarının Anayasa'ya aykırı olduğunu savunan Baykal, yargının içinde paralel yapının olduğunu kabul etti ancak tasarıyla f tipinin tasfiye edilemeyeceğini savundu.

Yargının iktidardan talimat aldığını da iddia eden Baykal, PKK'nın yayın organı Özgür Gündem'e destek veren Nöbetçi Yayın Yönetmenlerinin tutuklanmasına tepki gösterdi.

Baykal'ın Silivri duvarlarının yıkılmasıyla birlikte çöken kumpas davaları üzerine uzun bir aradan sonra açıklama yapması da dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

meclis danıştay Deniz Baykal