TGB'den Obama'ya karşı büyük yürüyüş

TGB'den Obama'ya karşı büyük yürüyüş ABD Başkanı Barack Obama G-20 zirvesine katılmak üzere Türkiye'ye geldi. Bir haftadır üniversitelerde, liselerde, şehir merkezlerinde 'Dünyanın En Büyük Teröristine Meydan Okuyoruz' sloganıyla eylemler düzenleyen Türkiye Gençlik Birliği, Obama'yı Antalya'da iki ayrı yerde karşıladı.

4 TGB ÜYESİ KIRMIZI BÖLGEYE GİRDİ

TGBliler Kırmızı Bölge ilan edilen Serik'e girdi. TGBliler Serik'te olduklarını resmi twitter hesabı üzerinden duyurdu. 4 TGB üyesi zirvenin yapılacağı otele 4 km uzaklıkta gözaltına alındı.

UZUN OBAMA OYNADILAR

Antalya Merkez'de ise bine yakın TGBli Büyükşehir Belediyesi önünde buluştu.Yürüyüş için Obama maketleri hazırlandı, çuvallar getirildi. Emniyet görevlileri Obama maketlerinin ve çuvalların yürüyüşte taşınmasına izin vermeyince TGBliler maketlere çuval geçirerek güvenlik güçlerine teslim etti. Maket ve çuvalların suç unsuru sayılması üzerine gençler,'Amirim, Obamaya biniyoruz ama sorun yok değil mi' diyerek maketlerle 'Uzun Obama oyunu oynadı.

'Bizim yurdun gençleri

Alttan verir pabucu

Üstten verir çuvalı

Hoşttu puşttu

Kaç attı' şeklinde besteledikleri şarkıyı söyleyerek 'ayakkabı mı çuval mı' diye sordu.Oyun çevredeki yurttaşların ilgisini çekti.

TGB: OBAMA BİR SAVAŞ MAKİNASIDIR

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüşe geçen TGBliler en önde Suriye, Filistin, Irak gibi emperyalizmle mücadele eden milletlerin bayraklarını taşıdı. Yürüyüşte sık sık 'Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi', 'Katil ABD Türkiye'den Defol!', 'Yankee Go Home', 'Titre Obama Türk Gençliği Geliyor', 'Bu Memleket Bizim Kahrolsun Emperyalizm' sloganları atıldı. Yürüyüş, Gündoğdu Marşı ve mücadele yeminleriyle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda grup adına basın açıklamasını TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel yaptı. Obama'nın savaş makinesi olduğunu vurgulayan Gözel; ''Daha iki gün evvel Lüblan ve Paris'te onlarca insan katledilmişken, her saat, her dakika, her saniye yüzlerce Suriyeli ekmek bulmak için sokalarda dilenirken, Aylan bebeklerin cansız bedeni her gün karaya vururken, bunların baş sorumlusu Obama televizyon ekranlarından bizlere sırıtıyor! Bunu kabul etmiyoruz.'' dedi.

Açıklamanın tam metni ise şöyle;

Dünyanın en kanlı teröristi Obama vatanımıza ayak bastı.

Türkiye şu üç gün tarihinin en kirli günlerini yaşayacaktır.

Çünkü Obama'nın hükmettiği eller bütün dünyada kanlı eller olarak bilinmektedir. O ellerin tuttuğu silahlarla milyonlarca insan dünyanın dört bir tarafında katledilmiştir. O eller binlerce masum insanın başına çuval geçirmiştir. O ellerin bastığı düğmelerle yüz binlerce çocuğun tepesine bombalar yağmıştır. O eller, ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarına direnen Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis’in uçağına sabotaj düzenleyip düşüren, Danıştay Hâkimi Mustafa Yücel Özbilgin’i katleden ellerdir. O eller yurtsever savcı Doğan Öz’ü katleden kontrgerillanın elleridir. O eller, Turan Dursun’dan Bahriye Üçok’a, Uğur Mumcu’dan Ahmet Taner Kışlalı’ya, Necip Hablemitoğlu’ndan Muammer Aksoy’a, Abdi İpekçi’den Hrant Dink’e Türkiye’nin aydınlarını katleden; Kahramanmaraş’ta, Çorum’da Alevi yurttaşlarımızın evlerine tebeşirle işaret koyan ellerdir. O ellerdeki parmaklar, Sivas’ta “Yakın, yakın” diye bağıranların göğe kaldırdıkları parmaklardır. O eller 1 Mayıs 1977’de Taksim’deki emekçilere ateş açan silahların tetiğini çeken ellerdir. O ellerde Japonyalı, Guetamalalı, Vietnamlı, Iraklı, Afganistanlı ve Suriyeli milyonlarca mazlumun kanı vardır.

Obama'nın hükmettiği ayaklar, Kızılderili topraklarından Afganistan’a, Güney Amerika’dan Irak’a hep işgal için kullanılmıştır. O ayaklarla, o kanlı ayaklarla, o kanlı postallarla hamile kadınların karınlarına tekmeler atılmıştır. O ayakların işgal ettiği topraklarda binlerce kadına tecavüz edilmiştir. O ayakların üzerinde durarak bu katiller öldürdükleri Afgan direnişçilerin cesetlerine işemişlerdir.

Dün Türkiye'ye gelen Obama bir savaş makinasıdır.

Obama'nın hükmettiği kafa 2003’te 11 askerimizin başına çuval geçirmeyi akıl eden kafadır. O kafa Muavenet Zırhlısı’nı vurarak subaylarımızı şehit eden, yüzlerce Mehmetçiğimizi şehit eden PKK’yı kumanda eden kafadır! Obama'nın hükmettiği kafa dünyanın en büyük zaliminin kafasıdır.

Obama'nın finanse ettiği her türlü terör sadece Batı Asya halklarını değil, dönüp kendilerini de vurmaktadır. Avrupa'da hem bireysel hem de toplumsal terörün kurbanı olan, uyuşturucu bataklığında çırpınan, sokaklarda yatan, kültürel bir çöküntüye yuvarlanan tüm dünyalıların sorumlusu da Obama'nın temsil ettiği kanlı sistemdir.

Daha iki gün evvel Lübnan ve Paris'te onlarca insan katledilmişken, Her saat, her dakika, her saniye yüzlerce Suriyeli ekmek bulmak için sokalarda dilenirken, Aylan bebeklerin cansız bedeni her gün karaya vururken, bunların baş sorumlusu Obama televizyon ekranlarından bizlere sırıtıyor!

Bunu kabul etmiyoruz! Bu en kanlı teröriste meydan okuyoruz!

Tıpkı 1968'de Dolmabahçe'de katil Amerikan askerinin karşısına dikildiğimiz gibi bugün de Antalya'da katillerin elebaşının karşısına dikiliyoruz. Devrimci Türk gençliğinin 68lerdeki kararlılığıyla, Iraklı gazeteci Muntazar El-Zeydi'nin cesaretiyle sesleniyoruz: Kanlı Amerikan postalları mazlum coğrafyalara ayak bastıkça, mazlumların papuçları Amerikan Devlet başkanlarının kafasında patlayacaktır!

Amerikan'nın yabancı topraklara demokrasi ve refah getireceği yalanını tarih boşa çıkartmıştır. Amerikan rüyaları tüm dünyada inandırıcılığını kaybetmiştir. Tüm mazlum coğrafyalarda Amerikan karşıtlığı giderek yükselmektedir. Emperyalizme jandarmalık yapanlara karşı mazlum halklar kurtuluş savaşçısı olmuştur. Amerikan askerleri işgale yeltendiği ve başarısız olduğu topraklardan peyder pey geri çekilmektedir. Amerikan kamuoyu uluslar arası askeri müdahalelerden memnuniyetsizliğini dile getirmektedir. Amerikan aileleri artık evlatlarını uzak diyarlara göndermemektedir.

Artık kanlı Amerikan mızrakları çuvallara sığmıyor! Artık o çuvallar mazlumların ellerindedir ve ABD askerlerinin kafasına geçiriliyor ve geçirilmeye devam edilecektir!

Yaşasın Mazlumlarım emperyalizme karşı vatan savaşı! Kahralsun Amerikan emperyalizmi!