Gülsin Onay’a İKSV’den "Onur Ödülü"

2014 baharına yoğun bir konser programı ile başlayan, yurt içinde ve yurt dışında birçok konser veren Piyanist Gülsin Onay, Nisan ayında Neeme Jarvi yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’yla Ankara’da sahne aldı.

Gülsin Onay’a İKSV’den "Onur Ödülü"

2014 baharına yoğun bir konser programı ile başlayan, yurt içinde ve yurt dışında birçok konser veren Piyanist Gülsin Onay, Nisan ayında Neeme Jarvi yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası’yla Ankara’da sahne aldı. Chopin’in 2. Piyano Konçertosu’nu seslendiren Gülsin Onay, aynı ay İranlı ünlü orkestra şefi Alexander Rahbari’nin yönettiği Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile sevenlerinin karşısına çıktı. Piyanist Gülsin Onay, Atatürk Kültür Merkezi'nde Mozart'ın 20 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Sanatçı ayrıca İstanbul, İzmir ve Samsun’da da resitaller verdi.

Yoğun bir kış programı geçiren Gülsin Onay, konserler dizisine Pera Palace Hotel Jumeirah’taki etkinlikle devam etti. Andante dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin ardından Gülsin Onay bir konser verdi ve klasik müzikseverler için CD’lerini imzaladı. Gülsin Onay, daha sonra İzmirlilerle buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı sanat etkinlikleri kapsamında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 13 Mayıs Salı akşamı dünyaca ünlü piyanistimizi konuk etti.

Gülsin Onay’a İKSV’den "Onur Ödülü"

İstanbul Müzik Festivali, İKSV tarafından bu yıl 42. kez düzenlendi. Festivalin her yıl, klasik müzik dünyasına katkıda bulunan sanatçılara verdiği "Onur Ödülü" bu yıl, dünyanın önemli orkestraları ve seçkin şefleriyle sürdürdüğü müzik kariyeri ve Ahmed Adnan Saygun'un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına öncülük eden Gülsin Onay'a verildi.

17 - 18 Mayıs tarihlerinde Sacha Goetzel yönetimindeki Bretagne Senfoni Orkestrası’yla Fransa’nın Rennes şehrinde sahneye çıkan Piyanist Gülsin Onay, Ahmed Adnan Saygun’un 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Sanatçımız, 3 gün sonra yani 21 Mayıs Çarşamba günü Almanya’nın Hannover kentine gelerek, Waldorf okulunda bir resital verdi ve bu defa Alman hayranlarının karşısına çıktı. Dünyaca meşhur Devlet Sanatçımız yurda dönerek konserlerine devam etti. Gülsin Onay, 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Mersinli sanatseverlere unutamayacakları bir resital sundu. Ardından İzmirli klasik müzikseverlerle buluşan Onay, Alaçatı Piyano Festivali’nde, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Gümüşlük’te festival Gülsin Onay’sız olmaz

Bodrum'da bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ünlü piyanistimiz Gülsin Onay'ın konseriyle başladı. Festivalin sanat danışmanlığını da 11 yıldır sürdüren sanatçı, festival kapsamında düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi’nde bir de masterclass verdi. Kapanış konserinde ise Onay, ünlü keman virtüözümüz Cihat Aşkın ve Viyolonselci Dorukhan Doruk’la meydana getirdikleri Gümüşlük Trio ile izleyicilere yine unutulmaz bir konser daha yaşattı.

6 Eylül’de İngiltere’nin Cambridge kentinde geleneksel bir yardım konserine katılan Gülsin Onay, 8 - 10 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Lesa kentinde bir Ustalık Sınıfı düzenledi. Ardından yurda dönen Gülsin Onay, Ankara’da “3 Gece 3 Yıldız - Klasik & Caz Müzik Festivali”ne katıldı. Onay, festival kapsamında 19 Eylül Cuma akşamı Bach, Haydn ve Beethoven’ın eserlerinden oluşan bir resitalle Ankaralı müzikseverlerin karşısındaydı.

Piyanist Gülsin Onay, Ekim ayı konserleri

Dünyaca ünlü piyano virtüözümüz Gülsin Onay, Ekim ayında konserler dizisinin yanında bir yandan da yeni çıkacak albümünün hazırlıklarını sürdürüyor. Klasik müzikseverler için güzel bir sürpriz olacağı belirtilen albüm şimdiden merakla bekleniyor.

Bu yıl 40. yaşını kutlayan İZDSO, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 10 Ekim Cuma günü piyanist Gülsin Onay solistliğindeki konserle sezonu açtı. Devlet sanatçısı piyanistimiz, S. Rachmaninov’un 3 numaralı Piyano konçertosunu Şef Antonio Pirolli yönetiminde seslendirdi. İzmirlilerin büyük ilgisiyle gerçekleşen konserde Piyanist Gülsin Onay, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.

13 Ekim’de Süreyya Operası’nın açılış konserinde Chopin’in eserlerini seslendiren Piyanist Gülsin Onay, "Süreyya Operası'nın büyülü atmosferi beni her zaman çok etkilemiştir. Bu sihirli mekânda sadece Chopin'in eselerinden oluşan bir program ile sevgili müzikseverlerle buluşmaktan büyük mutluluk duydum” dedi. İstisnai bir Chopin yorumcusu olarak dünya çapında üne sahip Gülsin Onay, geçtiğimiz yıllarda Polonya Hükümeti tarafından Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı.

17 Ekim 2014’de çeşitli ülkelerin karma sanatçılarından oluşan ve ülkemizin yeni kazandığı bir orkestra olan Filarmonia Ankara ile sahneye çıkan Onay, Mozart’ın K.414, 12 numaralı Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. Orkestrayı Gürer Aykal yönetti.

21 Ekim Salı günü İş Sanat Konser Salonu’nda Türk-Japon Dostluk Konserinde sahneye çıkacak olan Onay, 23 Ekim Perşembe günü ise İstanbul’da Notre Dame de Sion Konser Salonu’nda Schumann’ın, “Piyanolu Beşli” için yazdığı eserini Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’yle seslendirecek. Piyanist Gülsin Onay, 24 Ekim Cuma günü Antalya’da düzenlenecek 58. Türkiye Milli Pediatri Kongresi’nin açılışında da bir resital verecek. 27 Ekim’de Eskişehir’de olacak olan sanatçı, Eskişehir Opera Binası’nda, J.S. Bach, F. Mendelssohn-Bartholdy ve F. Chopin’in eserlerini seslendirecek.

Gülsin Onay, 29 Ekim Çarşamba günü Ankara Radyosu Büyük stüdyoda da bir resital verecek. Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Belediyesi tarafından dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay’ın adı bir sokağa verilmişti. Sanatçı 30 Ekim Perşembe günü Tekirdağ’da bir resital vererek, Tekirdağlılara teşekkürlerini iletecek. Sanatçı, 4 Kasım Salı günü ise Fransa’nın Beziers kentinde Fransız klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak.