FETÖ'nün Irak imamı Nurettin Aytuğ sınır dışı edildi, Habur'da gözaltına alındı

FETÖ'nün sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ yakalandı. Bazı FETÖ'cülerin Irak'a geçmesi için çalışmalar yürüten Aytuğ, tutuklanarak Türkiye'ye teslim edildi. Öte yandan FETÖ'nün Kuzey Irak'taki okullarının Eğitim Bakanlığına bağlanacağı açıklandı.

FETÖ'nün Irak imamı Nurettin Aytuğ sınır dışı edildi, Habur'da gözaltına alındı

FETÖ'cü darbe girişiminin başarısız olması sonucu terör örgütüne bir darbe daha vuruldu. FETÖ'cülerin Irak'a geçişi için çalışmalar yürüten örgütün Irak sorumlusu ve örgütün en tehlikeli üyelerinden biri olarak gösterilen Nurettin Aytuğ yakalandı.

Yeni Şafak'ın haberine göre FETÖ'nün sözde Irak sorumlusu Nurettin Aytuğ, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından tutuklanarak Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye teslim edildi.

Habere göre Aytuğ, 11-14 Temmuz tarihlerinde iki PKK'lı teröristle görüştü. Darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da aynı teröristlerle tekrar temasa geçerek "Öcalan İmralı'da öldürüldü" mesajıyla terör örgütünü harekete geçirmeye çalıştığı aktarıldı.

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, FETÖ okullarının Eğitim Bakanlığına devredileceğini açıkladı.

Dizayi, Türkiye ile iyi ilişkilere sahip oldukları için böyle bir adım attıklarını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr