Delta varyantı yaklaşık 100 ülkeye yayıldı

İlk kez Hindistan'da görülen Delta varyantı yaklaşık 100 ülkeye yayıldı. Türkiye'de ise 26 ilde tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü Delta varyantının "tehlikeli" olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini vurguladı.

Delta varyantı yaklaşık 100 ülkeye yayıldı

Kovid-19 ile mücadele sürerken dünya yeni bir tehlikeyle daha karşı karşıya kaldı. Adı da Delta varyantı...

Dünya Sağlık Örgütü, yaklaşık 100 ülke ve bölgede, Kovid-19'un ilk kez Hindistan'da görülen Delta varyantına rastlandığını açıkladı.

Örgütün Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, çarpıcı tespitlerde bulundu. Ghebreyesus, Delta varyantının "tehlikeli" olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini vurguladı.

Hindistan yeni bir dalganın önüne geçmek için aşılama çalışmalarını hızlandırdı. Yerel bir şirket olan Bharat Biotech'in ürettiği Covaxin aşısının koruma sonuçları paylaşıldı. Aşının ağır vakalara karşı yüzde 93, Delta varyantına karşı ise yüzde 65 koruma sağladığı belirlendi.

Türkiye'de ise 26 ilde Delta varyantı görüldü. Şu ana kadar 224 kişiye Delta varyantı bulaştığı kaydedildi.

türkiye dünya sağlık örgütü kovid 19 BioNTech sinovac Delta varyantı kovid 19 aşı kovid 19 Delta varyantı Dünya Sağlık Örgütü açıklama türkiye delta varyantı kovid 19 biontech hindistan delta varyantı