Göçmen kuşlar diyarı Eber Gölü

Kış aylarını Eber Gölü'nde geçiren flamingolar güzellikleriyle ilgi çekiyor. Eber Gölü, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesi sınırında yer alıyor. Burada kışlayan flamingolar, kuş gözlemcileri ve fotoğrafçıları cezbediyor.

Göçmen kuşlar diyarı Eber Gölü

Ülkemizin göbeğinde cennetten bir köşe, Eber Gölü... Ve bu göl kış aylarında flamingolara ev sahipliği yapıyor. Eşsiz güzellikleriyle flamingolar, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Eber Gölü, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesi sınırında yer alıyor. Göl, göçmen kuşların uğrak merkezlerinden biri... Bu durum gölü kuş gözlemcileri için önemli bir nokta haline getiriyor.

Göl, 146 çeşit kuş türünü barındırıyor. Flamingolar ve pelikanlar, sığ sularda topluca avlanıyor. Bu yıl kış ayını burada geçiren flamingolar, görsel şölen oluşturuyor. Kuş gözlemcileri ve fotoğrafçıları adeta cezbediyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Doğa Koruma Biyoizlem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, kuş fotoğrafı çekmek isteyen fotoğrafçıları göle beklediklerini söyledi.

ulusal.com.tr

Afyonkarahisar Göçmen kuşlar eber gölü