Öcalan'a ev hapsi teklif edildi

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Abdullah Öcalan ile yürütülen pazarlığın son aşamasını kaleme aldı. Takan, Öcalan'a "Seçime kadar örgütü eylemsiz tut, seni Diyarbakır'a ev hapsine gönderelim" teklifi yapıldığını iddia etti.

Öcalan'a ev hapsi teklif edildi

Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a ev hapsi teklif edildi. Bu iddia Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'dan geldi.

İmralı ile yürütülen pazarlıkla ilgili çarpıcı ayrıntılara yer veren Takan'a göre: Başbakan Davutoğlu'nun kurduğu özel bir ekip Öcalan'a 'Ev Hapsi Garantisi' verdi. Davbutoğlu'nun özel ekibi, Öcalan'a "Seçime kadar örgütü eylemsiz tut, seni Diyarbakır’a gönderelim” mesajını iletti.

Takan, Öcalan'a Nisan ayına çekilmesi düşünülen seçime kadar "sokaklardan çekilme" mektubu imzatılacağını yazadı. Buna karşılık da Öcalan'a Seçim sonrasında hemen Diyarbakır'a ev hapsine çıkmanı sağlayalım" mesajı da gittiği belirtildi. Ahmet Takan'ın aktardığına göre İmralı'da sıkı bir pazarlık yürütülüyor.

Öcalan'a imzalatılması için hazırlanan mektubu da direkt Başbakan Davutoğlu'na bağlı "Kazan ekibi" kaleme aldı. "Kazan ekibi" Ankara'nın Kazan ilçesinde bir köyde "think-tank" gibi çalışıyor. Gazeteci Ahmet Takan'ın aktardığına göre, “Kazan ekibi" en çok “çözüm süreci” ve “iç sıkıntılar”a kafa patlatılıyor.

ulusalkanal.com.tr