Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler CİMER'e başvuruda bulunuyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler CİMER'e başvuruda bulunma çağrısında bulundu. SGK'nın kendi emekli maaşı hesaplama sisteminde olan hata yüzünden yanlış yönlendirilen emeklilik adaylarının adına EYT'liler, CİMER'e başvuruda bulunmaya hazırlanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler CİMER'e başvuruda bulunuyor

EYT SYD Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, bugün Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla, Özgür Erdursun'un açıklamasıyla birlikte, SGK'nın kendi sitesinde vatandaşlara emeklilik maaşı hesaplama imkanı sunan sistemin yanlış olduğunu ve emeklilik hesaplamalarında yapılan işlemde zam oranının %6,5 hesaplanması gerekirken %2,8 hesaplandığını belirtti.

CİMER'e Perşembe bugünden itibaren başvuruda bulunmaya başlayacak olan EYT'liler Pazar gününe kadar başvurularına devam edecek.

Gönül Boran Özüpak'ın açıklamaları şöyle;

#ÖNEMLİ

BUGÜN BAŞLAYAN CİMER E YAZMA SEBEBİMİZ.

#AÇIKLAMABEKLİYORUZ

HATA MI, BEKLEME SÜREMİZ Mİ VAR, YOKSA BİZ YAPTIK OLDU İLE BU HESAPLAMADA DA İŞÇİ EMEKÇİ ALINTERİNE EL UZATMA MI? VAR

SOSYAL GÜVENLİK UZMANI

ÖZGÜR ERDURSUN'nun maaş hesaplama sistemindeki yansımayan oranlarla ilgili açıklaması.

EYT SYDD

Yönetim Kurulu Adına

GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK

OKUMANIZI İSTİYORUZ .

SGK MAAŞ HESAPLAMA SİSTEMİNDE HATA MI VAR!

Emekli maaşı hesaplaması yapılırken, o yılın büyüme oranı dikkate alınmaktadır. Bu büyüme oranı, alınacak maaş tutarını doğrudan etkiler ancak bir yıla ait büyüme oranının açıklanması Nisan ayında gerçekleşir. Doğal olarak yılın ilk üç ayında emekli maaşını hesaplayanlar, ortalama olarak %1 oranında eksik tutar hesaplayacaklardır.

Normal şartlar altında yılın ilk üç ayında emekli olmak isteyen kişilerin Nisan ayına kadar bekletilmesi gerekir. Ancak SGK bu kişilerin emekli maaşlarını düşük olarak hesaplar ve onların emekli olmalarını gerçekleştirir. Yılın ilk üç ayında emekli olanlara düşük maaş ödenir. Nisan ayına gelindiğinde ise büyüme oranına bağlı olarak tekrar revize yapılır ve ilk üç ay emekli olan kişilere eksik ödenen tutarlar, Nisan ayında toplu olarak ödenir. Doğal olarak ilk üç ayda yapmış olduğunuz hesaplama tutarı eksik olacaktır.

Ancak 2019’dan 2020’ye geçişte emekli maaş hesaplamasında geçmiş yıllara göre büyük farklar vardır. Maaşlara yapılan zam geçmiş yıllarda SGK maaş hesaplamasında emekliye verilen zam oranında yapılmaktaydı. 2020’de emekliye %6,5 oranında zam yapılırken SGK sisteminde 2020 yılı için zam yansımasının %2.8 oranında olduğu gözükmektedir. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu açıklama yaparak kafalarda ki soru işaretlerini gidermelidir.

ÖZGÜR ERDURSUN

SOSYAL GÜVENLİK UZMANI

Tekrar bir paylaşım yapan Özüpak şunları yazdı;

#Ö-NEM-Lİ

#EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR

#SGKYASASIMAĞDURLARI

HERKESİN BU ÇALIŞMA İLE ALIN TERİNE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ.

ABO İLE MAĞDURİYET, AYRICA FAZLA ÇALIŞANIN CEZALANDIRILDIĞI BİR MAAŞ HESAP SİSTEMİYLE KUŞA DÖNEN MAAŞLARIMIZA ,YANSIMAYAN ZAM ORANI İLE YENİ BİR MAĞDURİYET Mİ? YAŞATACAKLAR.

#AÇIKLAMABEKLİYORUZ.

ARKADAŞLAR; BİLDİĞİNİZ GİBİ SGK'NIN RESMİ İNTERNET SİTESİNİN EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA LİNKİ, BU YILBAŞINDAN BERİ EKSİK YÜZDE İLE HESAPLAMADA. PERŞEMBE GÜNÜNDEN BAŞLAYARAK, PAZAR GÜNÜNE KADAR AŞAĞIDA VERECEĞİMİZ LİNKE;

https://www.cimer.gov.tr/

VEYA 150 NUMARALI TELEFONU ARAYARAK

SGK'nın Resmi İnternet sayfası, Emekli Maaşı Hesaplama Oranları her yıl Emekli maaşına gelen zam oranı kadarken, bu yıl emeklilere %6.5 zam gelmişken, kişisel maaş hesaplama sistemine bu oran %2.8 olarak yansıtılmıştır. Bu oran hatalı bir oran mıdır? Eğer hatalı bir oransa, ne zaman duzeltilecektir?

DİYE ŞİKAYETİMİZİ BELİRTELİM LÜTFEN. ÖZELLİKLE YUKARIDA BELİRTİLEN https://www.cimer.gov.tr/ LİNKİ ÜZERİNDEN BU BAŞVURUYU YAPACAK OLURSANIZ, SİZE YAZILI OLARAK DÖNMEK ZORUNDALAR.

KENDİ HAKLARIMIZI ARAMA NOKTASINDA BU ETKİNLİĞE KATILIP, YORUM KISMINDA BELİRTELİM. TELEFON İLE ARAYANLAR MUTLAKA BAŞVURULARINI KAYIT ALTINA ALSINLAR. HAKARET VE KÜFÜR İÇERMEYEN İFADELER KULLANINIZ LÜTFEN.

EYT SYDD

YÖNETİM KURULU ADINA

BAŞKAN

GÖNÜL BORAN ÖZÜPAK

ulusal.com.tr

Emeklilikte yaşa takılanlar eyt CİMER