Erdoğan'dan Brüksel açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis'le ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'dan Brüksel açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Romanya Cumhurbaşkanı İohannis'le ortak basın toplantısı düzenledi. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satrıbaşları:

"Mülteci krizi ve Suriye gibi konuların yanında Karadeniz ve çeşitli konularda da görüştük. Romanya'da 10 bin Türk firması mevcut. Bu ciddi bir oran. Romanya Türk yatırımları için üs.

Terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur bunları ilettim. İstanbul, Ankara ve Brüksel saldırıları arasında bir fark yoktur. PKK, PYD, DAEŞ bu terör örgütleri arasında fark yoktur. Dünya siyaseti ittifak halinde bu işin üzerine gitmeli. Dünya terörist ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

BRÜKSEL SALDIRISIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir."

ulusalkanal.com.tr

erdoğan romanya