AKP'deki çatlak TRT'ye de sıçradı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki kavga, TRT yönetim kuruluna yapılan atamalara yansıdı ve RTÜK tarafından TRT Yönetim Kurulu üyeliği için belirlenen iki aday arasından atama yapılamadı. RTÜK’ün belirlediği adaylardan birinin Başbakan’a, diğerinin ise cemaat ve Arınç’a yakın olduğuna dikkat çekildi.

AKP'deki çatlak TRT'ye de sıçradı

RTÜK 10 Eylül’de yaptığı toplantısında boş olan TRT Yönetim Kurulu Üyeliği için iki aday belirledi ve Başbakanlığı bildirdi. RTÜK’ten konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle denildi:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu 10 Eylül 2013 tarihli toplantısında, 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunun amir hükümleri ile 2954 Sayılı Radyo ve Televizyon Kanununun 11. maddesi çerçevesinde, görev süresi 17 Eylül 2013 tarihinde dolacak olan TRT Yönetim Kurulu Üyeliğine atama yapılmak üzere Başbakanlığa Recep Şahin ve Arslan Narin’in isimlerinin bildirilmesini kararlaştırmıştır.” ‘Şahin’in kararnamesi Başbakan’a takıldı’ RTÜK’ün bu açıklamasının üzerinden 3 ay geçmesine karşın söz konusu boş üyelik için atama yapılmaması dikkat çekti. RTÜK’te belirlenen iki ismin de AKP’ye yakın isimler olarak biliniyor. Yapılan oylamada RTÜK’ün AKP kontejanından seçilen içlerinde RTÜK Başkanı Davut Dursun’un da bulunduğu çoğunluğu, RTÜK’un sorumlu olduğu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ve cemaate yakınlığı ile bilenen görev süresi dolan TRT Yönetim Kurulu üyesi Recep Şahin’e oy verdi. Diğer yandan iki AKP’li üye ile birlikte RTÜK’ün muhalif kanadı, RTÜK Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Aslan Narin’e oy verdi. Oymada sonucunda Şahin 6 ve Narin ise 5 oy alarak Başbakanlığına bildirilen isimler arasında yer aldı. Şahin toplantılara katılamıyor Arınç’a yakınlığı nedeniyle yeniden bu göreve seçileceğine ve ataması yapılacağına kesin gözü ile bakılan Recep Şahin’in kararnamesinin bu kez Başbakan Erdoğan’a takıldığı belirtildi. Kararnamesi çıkmadığı için Şahin’in TRT yönetim Kurulu toplantılarına katılamadığı, bu nedenle Yönetim Kurulu’nun bir eksik üye ile toplanmak zorunda kaldığı bildirildi.

Aydınlık

AKP tayyip erdoğan bülent arınç trt rtük