Bir kişinin aylı geçim maliyeti bin 854 lira

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 1.481 Lira, yoksulluk sınırı ise 4 bin 823 Lira oldu. Türk İş’in araştırmasına göre, bir kişinin aylık geçim maliyeti bin 854 Liraya yükseldi. Rakamlara göre bin 404 Lira olan asgari ücret bir aileye ancak 9 gün yetebiliyor.

Bir kişinin aylı geçim maliyeti Bin 854 lira.

Türki-İş Mart ayının açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasını tamamladı. Rakamlar Türkiye’deki geçim sıkıntısını gözler önüne serdi.

Otuz yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan araştırma, market ve pazar yerleri dolaşılarak piyasadan bizzat derlenen fiyatlarla hesaplandı.

Buna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken aylık harcama tutarı, yani açılık sınırı bin 481 Lira oldu.

Araştırmaya göre; giyim, konut kira, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcama tutarı yani yoksulluk sınırı ise 4 bin 481 Lira oldu.

Araştırmada, ücretli çalışanın sadece kendisi için yapması gereken aylık harcama tutarı bin 854 Lira olarak belirlendi.

Türk İş araştırmasında, asgari ücretin dört kişilik bir ailenin gıda giderlerini ucu ucuna, zorunlu harcamalarını ise ancak 9 gün karşılayabildiği de ortaya çıkarıldı.

ulusalkanal.com.tr

türk iş