Ayn El Arab'a CIA peşmergesi

"Ayn el-Arab'a gidecek Peşmergeleri CIA eğitti". Çarğıcı bilgili Aydınlık Gazetesi manşetinden duyurdu. Habere göre, Türkiye üzerinden gönderilmesi planlanan Peşmergelerin, Amerika ve Almanya özel eğitim ve vatandaşlık verdiği kişiler olduğu belirlendi.

Ayn El Arab'a CIA peşmergesi

Türkiye, Ayn el-Arab'a gönderilecek Peşmergelerin sayısını tartışırken, Peşmergenin kimliğiyle ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik'in haberine göre, Ayn el-Arab'a gönderilecek Peşmerge ekibi Kuzey Irak yönetiminin Peşmergesi değil! Peşmergeler Amerika ve Almanya menşeli.

Peşmerge ekibini Amerika ve Almanya özel eğitimden geçirdi. Bunlardan bazılarının Amerika tarafından daha önceden bvölgeden alınıp götürdüğü ve özel kuvvetler tarafından eğitildiği belirtildi. Bazı kaynaklar, toplamda 2 bin kişi olduğunu bildirdi. İlk aşamada 150 kişilik Peşmerge silahlı ekibinin, TSK'nın itirazına rağmen Türkiye üzerinden Suriye'ye geçişi kararlaştırıldı.

Peşmerge ekibinin tamamına yakınının Amerika ve Almanya vatandaşlığı verilmiş kişiler olduğu belirlendi. Aydınlık'a konuşan yetkililer, Peşmerge ekibinin PYD ile birlikte çatışmalara katılan Amerikan özel kuvvetleri Delta Force ve Blackwater timleriyle birlikte hareket edeceğini kaydetti. Yetkililer, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde ciddi provokasyonlarla karşılaşabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

ulusalkanal.com.tr