Umutlar tükeniyor!

Dün Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken irtibat kesilen AirAsia uçağını arama çalışmaları sürüyor. Uçağın düştüğü tahmin edilen bölgede, denizin üstünde bazı nesneler tespit edildiği açıklandı. Uçakta mürettebat dâhil 162 kişi bulunuyordu.

Umutlar tükeniyor!

Dünya havacılık tarihinin en kara yıllarından biri olan 2014'ün son kazası dün yaşandı.

Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan Singapur'a gitmek üzere havalanan AirAsia'ya şirketine ait Airbus 320 tipi yolcu uçağı ile kötü hava koşulları yüzünden telsiz ve radar bağlantısı kesilmişti. Pilot kule ile son bağlantısında, elektrik yüklü bulutlar yüzünden rota değiştirmek istediğini söylemişti.

Havayolu şirketi uçağın havada kalabileceği maksimum süre dolduktan sonra yolcu ve mürettebatın isim listesini açıklamıştı. Bu, uçak ve yolculardan umudun kesildiği anlamına geliyordu.

Arama çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Avustralya'ya ait Orion tipi deniz uçağının, yolcu uçağıyla irtibatın kesildiği bölgeden bin 120 kilometre uzaklıkta, Nangka adası civarında şüpheli nesneler tespit ettiğini açıklandı.

Söz konusu nesnelerin ne olduğunun anlaşılması için arama-kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi. Uçağı arama çalışmaları dün havanın kararmasıyla durdurulmuştu. Çalışmalara askeri uçaklar da destek veriyor.

Airbus 320 tipi uçakta 155 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.

ulusalkanal.com.tr

düşen uçak AirAsia uçağı