TBMM'den FETÖ'ye 19.4 milyon TL'lik dava

Türkiye Büyük Millet Meclis'i, 15 Temmuz gecesi Meclis'in bombalanması sonucu oluşan hasar nedeniyle FETÖ'ye 19 milyon liralık tazminat davası açtı. Fetullah Gülen ve Adil Öksüz'ün de aralarında olduğu 124 kişiden şikayetçi olan Meclis Başkanlığı, şüphelilerin mallarına haciz konulmasını istedi.

TBMM'den FETÖ'ye 19.4 milyon TL'lik dava

Meclis, kendisini bombalayan FETÖ'cülerden davacı oldu.

15 Temmuz gecesi Meclis'in bombalanması sonucu ortaya 19 milyon 472 bin liralık hasar çıkmıştı. Meclis Başkanlığı, o hasarın ücretini FETÖ'cülerden almak için harekete geçti.

Milliyetin haberine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara 6'ıncı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 124 FETÖ'cüden şikayetçi oldu. Şikayet edilen kişiler arasında FETÖ lideri Fethullah Gülen, sivil imamlar Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile darbeci askerler Akın Öztürk, Mehmet Dişli ve Hakan Evrim bulunuyor.

Dava dilekçesinde, davalıların ve darbe faaliyetini organize eden yöneticilerin talimatları ile Akıncı Üssü'nden kalkan uçak ve helikopterlerin Meclis'i bombaladığı belirtildi.

Şüpheliler hakkındaki ceza davalarının devam ettiği hatırlatılan dilekçede, eylemlerin kasıtlılığı nedeniyle darbecilerin tam kusurlu ve doğan tüm zarardan sorumlu olduğu vurgulandı.

Dilekçede, "Mahkemeniz tarafından kurumun lehine 19 milyon 472 bin 380 lira 12 kuruş maddi tazminata hükmedilmesi talebinde bulunuyoruz” denildi.

Meclis Başkanlığı mahkemeden, davalıların mal kaçırma ihtimalinin kuvvetli olduğu, taşınır ve taşınmaz mallarına teminatsız olarak "İhtiyati haciz" konulmasını da talep etti. Haciz için şüphelilerin devam eden davalarının sonuçlarının beklenmemesi istendi.

Meclis'in yaptığı bu şikayet, kamu kurumlarınca FETÖ'ye karşı açılan ilk tazminat davası özelliği taşıyor. Meclis'in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık başta olmak üzere darbede zarar gören diğer kamu kurumlarının da art arda tazminat davası açmaya hazırlandığı ifade edildi.

ulusal.com.tr

fetö tbmm meclis Fetullah Gülen adil öksüz