Coronavirüsün ekonomiye etkileri nasıl olacak?

Coronavirüsün ekonomiye etkileri nasıl olacak? Ekonomi çevreleri bugünlerde en fazla bu soruya yanıt arıyor. SOCAR Türkiye Finansal Risk ve Hazine Koordinatörü ekonomist Ali Ağaoğlu, Türkiye'de turizm dünyada ise gıda ve sağlık hammaddeleri konusunda olumsuz sonuçları olabileceğini söyledi.

Coronavirüsün ekonomiye etkileri nasıl olacak?

İzmir Ticaret Odası ev sahipliğinde yapılan “Milliyet ve İzmir Ticaret Odası Buluşması’nda" gündemi coronavirüsün ekonomiye etkileri belirledi.

SOCAR Türkiye Finansal Risk ve Hazine Koordinatörü ekonomist Ali Ağaoğlu Koronavirüs’ün ekonomiyi etkilerini değerlendirdi.

Çin Halk Cumhuriyeti birçok hammaddenin lider üretici ülkesi. Ekonomist Ağaoğlu'na göre özellikle sağlık ve gıda koruma hammadde üretiminin azalması, dünya ekonomisine yansımaları olumsuz olacak.

Ali Ağaoğlu, COVİD-19 ile Türkiye'de turizm sektörünün olumsuz etkileneceği görüşünde.

Koronavirüsün ekonomiye etkilerine çözüm olarak parasal genişleme metodu uygulanıyor. Uzmanlar bu yöntemin çözüm olacağı konusunda temkinli.

Toplantıda dolar kurunda artış da masaya yatırıldı. SOCAR Türkiye Finansal Risk ve Hazine Koordinatörü ekonomist Ali Ağaoğlu, "dış borç ödemesi yapılacak olan 15 Nisan- 15 Haziran döneminde döviz hareketliliği iyi izlenmeli" dedi.

HABER: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ – KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

koronavirüs