Esad bakın artık hangi konuma geldi

Cenevre 2 konferansı öncesi AKP hükümeti Suriye politikasında geri adım sinyalleri verdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu daha önce katil ifadesini kullandığı Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la ilgili Ehveni Şer yani "kötünün iyisi" tabirini kullandı. "Tüm yabancı unsurlar Suriye'den çıklamalı" dedi.

Esad bakın artık hangi konuma geldi

Suriye krizinde Şam yönetiminin eli güçlendikçe ve radikal gruplarının vahşeti artıkça AKP hükümetinin Suriye tezleri çöpe gitti. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı her fırsatta istifaya zorlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu; Esad için "Ehven - i Şer" tabirini kullandı.

Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk olan Davutoğlu, Suriye krizine çözümün aranacağı Cenevre 2 konferansı öncesi politika değişikliği sinyali verdi.

Esad'la ilgili "katil" ifadesini sıklıkla kullanan Davutoğlu bu sefer Esad'ın radikal gruplardan daha iyi olduğunu belirtti. Davutoğlu; radikal islamcı Irak Şam İslam Devleti'in Suriye'deki uygulamaları nedeniyle Esad'ın artık "ehvenişer" yani kötünün iyisi konuma geldiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Tüm yabancı unsurların Suriye'den çıklaması gerektiğini" söyledi.

Suriye'deki muhalefetin Cenevre 2'ye katılması gerektiğini belirten Davutoğlu "İran'ın da Cenevre-2'ye katılmasını doğru buluyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr