İşte son 1 hafta içinde ABD-PKK ortaklığını gösteren gelişmeler

Türkiye'ye geldi, yalanları sıraladı. Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Joe Biden, "PKK'yı terör örgütü olarak gördüklerini" söyledi. Oysa Amerika Türkiye, Suriye ve Irak'ta bölücü terör örgütünün arkasındaki en önemli güç. İşte son 1 hafta içinde ABD-PKK ortaklığını gösteren gelişmeler...

Tarih 18 Ocak 2016. Yer Irak'ın Kerkük kenti. Türkiye'nin sözde stratejik müttefiki Amerika, PKK ile aynı mevzide mücadele ediyor. Ağır makinalı silahlar, güdümlü füzeler... Amerikalı askerler siperde PKK'lıları klo kola yer alıyor.

Amerikan özel kuvvetler mensupları IŞİD ile mücadele bahenesiyle PKK'yı eğitiyor. Amerika "terörist olarak görüyoruz" dediği PKK ile aynı mevzide omuz omuza mücadele ediyor.

Tarih 20 Ocak 2016. Yer bu kez Türkiye. Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonları sürdüren Mehmetçik arama tarama faaliyetleri sırasında bir İnsansız Hava Aracı buldu. Amerikan yapımı olan İnsansız hava aracı Amerikan özel kuvvetler komutanlığı envanterinde yer alıyor.

Isı duyarlılığı ve kızıl ötesi kabileyi yüksek olan bu hava aracı PYD aracılığı ile PKK'ya teslim edildi. İşte bölücü terör örgütü bu araçla Mehmetçiğimizin ve polisimizin mevzileri gözetlemeye çalıştı.

ulusalkanal.com.tr

abd pkk joe biden